2023 Beeld Getty Images
2023Beeld Getty Images

Zet maar op je lijstje: dit zijn de trends op het gebied van goede voornemens voor 2023

Gezonder eten of vaker naar de sportschool, die goede voornemens kennen we inmiddels wel. In 2023 houden we ons met heel andere dingen bezig, als we de trends mogen geloven. Nog op zoek naar inspiratie voor jouw goede voornemenslijstje? Wij helpen je op weg.

En het hele jaar volhouden, hè!

Dag beginnen met een ochtendritueel

Op TikTok waren ochtendrituelen het afgelopen jaar al een hit. Om de dag rustig te beginnen en nog even niet mee te hoeven doen aan alle hectiek stonden TikTokkers massaal vroeger op. In video’s waar je helemaal zen van wordt, lieten zij hun ochtendrituelen zien. Een rondje hardlopen op de vroege ochtend, een ontspannend bad nemen of beginnen aan je meal preps; het kan allemaal.

Geen dieet volgen

Waarschijnlijk moest je even twee keer lezen, want géén dieet volgen als goed voornemen klinkt een beetje gek. Maar het past juist heel goed in de huidige mindset. Luister naar je lichaam en eet wanneer en wat je wil. Als je daarin een goede balans hebt tussen ongezond en gezond zit het helemaal goed. Daar bereik je veel meer mee dan een streng dieet volgen.

Beste versie van jezelf worden

Mentale gezondheid en de beste versie van jezelf worden: twee onderwerpen waar veel aandacht voor was in 2022. In het nieuwe jaar blijven deze thema’s een belangrijke rol spelen. Hier kun je een geheel persoonlijke invulling aan geven, denk aan het luisteren van podcasts of doen aan mediteren, yoga of mindfulness.

Bullet journal bijhouden

Al een paar jaar is het bijhouden van een bullet journal populair. Mocht je dit nog niet doen, is dit zeker een goeie voor op je goede voornemenslijstje. Met een bullet journal kun je al je creativiteit kwijt, ook is het fijn om je gedachten de vrije loop te laten en zo rust in je hoofd te creëren. Aan het eind van het jaar heb je een mooi boek om af en toe nog eens in te bladeren.

Niet reizen met het vliegtuig

Greta Thunberg heeft dit goede voornemen natuurlijk al langer op haar lijstje staan: niet vliegen. Steeds meer mensen worden zich bewuster van het milieu en daar hoort niet of minder vliegen als voornemen ook bij. Denk eens aan een vakantie in Europa of eigen land waarbij je de trein kan pakken. Wie weet ontdek je een fantastische plek terwijl je goed bezig bent voor het klimaat.

Deze tips helpen om griep te voorkomen

(én snel beter te worden als je al ziek bent)

Minder alcohol drinken

Minderen met alcohol wordt steeds normaler. Zin in een colaatje in de kroeg? Helemaal prima. Je hoeft niet van de ene op de andere dag te stoppen met alcohol, maar minderen is altijd een goed idee. Hierdoor word je bewuster van wat je allemaal binnenkrijgt. Ook na Dry January een fijn voornemen om lekker vol te houden.

Bron: Girlscene

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden