Wat zegt je favoriete kleur over jou? Beeld Getty Images
Wat zegt je favoriete kleur over jou?Beeld Getty Images

Wat jouw favoriete kleur zegt over je persoonlijkheid

De een houdt van veel verschillende kleuren, het liefst alles gecombineerd, de ander geeft de voorkeur aan één kleur. Hoe dan ook, je favoriete kleur kan iets zeggen over jou als persoon.

Lees hier wat jouw favoriete kleur voor jou betekent.

Favoriete kleur roze

De kans is groot dat je dol bent op het zorgen voor een ander. Je hebt een zacht karakter en vertroetelt graag. Je bent charmant en het is belangrijk voor je om onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven en ontvangen. Ook ben je niet bang voor een beetje gekkigheid, dat maakt het leven leuk.

Favoriete kleur rood

Je gaat voor actie, staat vooraan met nieuwe plannen en je bent niet bang om die aan te pakken. Je hecht meer waarde aan daden dan aan woorden en neemt de verantwoordelijkheid voor gebeurtenissen in je leven. Het is belangrijk voor jou de dingen in het leven met passie te kunnen doen.

Favoriete kleur oranje

Je bent energiek, bruist van levenslust en bent dol op plezier maken. Je verbindt je graag met anderen, houdt van samenwerken, samen eten met vrienden en familie en neemt kansen met enthousiasme aan. Het is belangrijk voor je te doen waar je geboren voor bent en iets achter te laten.

Favoriete kleur geel

Je bent waarschijnlijk een nieuwsgierig persoon, barst van de positiviteit en deelt dit graag met anderen. Je hebt zelfvertrouwen en doet niets liever dan bewust je doelen bereiken. Je vindt het belangrijk om constant kennis op te blijven doen en jouw wereld te vergroten.

Trainingspak of skinny jeans met hoge hakken?

Dit zegt je sterrenbeeld over je kledingstijl

Favoriete kleur groen

Harmonie, rust en ruimte zijn elementen waar jij veel waarde aan hecht. Hier ben je dan ook altijd naar op zoek. Je probeert de balans in je leven te behouden en je bent hulpvaardig. Het is belangrijk voor je om regelmatig de stilte op te zoeken, je bezig te houden met hartzaken en te verwerken wat je allemaal op een dag meemaakt.

Favoriete kleur blauw

Eerlijkheid en oprecht zijn staat bovenaan in je top 3. Communicatie en zelfexpressie zijn ook hele belangrijke elementen in jouw leven. Jij bent goed in het gevoel van vrede en veiligheid creëren bij jezelf en anderen. Het is belangrijk voor je om te luisteren naar je gevoel.

Favoriete kleur paars

Je eigen route bepalen is iets wat jij maar al te graag doet. Je kunt verder kijken dan de meeste mensen en wilt er graag toe doen. Je bent vastberaden en een denker. Het is belangrijk voor je om naast belangrijk voor de ander te zijn ook zelf open te staan voor wat jij nodig hebt en gebaseerd daarop actie te ondernemen.

Favoriete kleur turkoois

Je stroomt over van creativiteit en bent een vrije vogel. Je gaat het liefst je eigen gang en je ziet het leven als een avontuur. Je geeft graag vorm aan je originaliteit en straalt dit ook uit. Je doet dingen graag op je eigen manier.

Officieel gezien zijn zwart en wit geen kleuren. Het zijn simpelweg nuances die kleuren versterken. Desondanks kunnen deze 'nuances’ wel iets over je karakter vertellen.

Favoriete ‘kleur’ wit

Je wilt het jezelf niet te ingewikkeld maken. Je bent niet bang om jezelf te laten zien en te denken in mogelijkheden. Je houdt niet van mensen oordelen en hoopt dat mensen dat andersom ook niet doen.

Favoriete 'kleur’ zwart

Als zwart je favoriete kleur is, zijn macht en prestige belangrijk voor je. Je houdt ervan situaties onder controle te hebben. Je bent onafhankelijk, wilskrachtig en vastberaden. Misschien ben je soms iets te serieus. Breng eens wat kleur in je leven om het op te vrolijken. Het leven hoort leuk te zijn!

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Bron Inspirerendleven, bijpluche

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden