Vriendinnen Beeld Getty Images
VriendinnenBeeld Getty Images

Deze 14 verschillende soorten vriendinnen moet je hebben

Vriendinnen, hoeveel heb jij er? Je hebt de vriendin van toen je klein was, de vriendin die je ontmoette op de middelbare school, je collega en dat meisje dat je tegenkwam in een random bar en die je soulmate bleek te zijn... Hier zijn 14 soorten vriendinnen die je door de jaren heen bent tegengekomen.

Some friends are like family, right?

1. De gekke vriendin

Dit meisje is een ramp in plannen en begrijpt helemaal niet waarom je boos wordt wanneer ze een half uur te laat komt op jullie afspraakje... met haar nieuwe hond en/of vriendje... Zij is het meisje dat je ouders bestempelden als 'foute vriendin' toen je jonger was. Nu is ze degene die altijd door haar alarm slaapt, je meeneemt om extreme sporten uit te proberen en zich excuseert omdat jullie na een avondje uit weer in een vreemde buitenwijk of bar zijn beland zonder openbaar vervoer om terug naar huis te gaan.

2. Je jeugdvriendin

Je wijst mensen er geregeld op dat jullie elkaar al jullie hele leven kennen. Dit om duidelijk te maken dat jullie erg verschillend zijn geworden met het ouder worden, of omdat je bang bent dat ze duizend gênante (maar waargebeurde) verhalen gaat vertellen tegen je nieuwe besties. Oh, en jullie hebben een heleboel schattige #throwbackpictures van jullie beiden naakt in een badje. Beschamend, maar wel heel cute.

3. De denkbeeldige vriendin

Geef maar toe: je kent de naam van haar moeder en de datum van de bruiloft van haar broer, en toen het uit ging met haar vriendje, wilde je haar bloemen sturen. Enige probleem? Je hebt haar nog nooit ontmoet! Je stalkt haar op Instagram! Enter: je denkbeeldige bestie, het meisje met wie je sowieso beste vriendinnen zou zijn... als jullie elkaar kenden.

4. De vriendin die je stiekem haat

Door het geluid van haar stem alleen al zou je met plezier je ogen uitsteken, en je smijt soms nog liever je telefoon tegen een bakstenen muur wanneer je haar naam op je telefoon ziet verschijnen, dan dat je opneemt. Alles aan haar maakt je gek: van de manier waarop ze lacht tot hoe ze haar mascara aanbrengt... Maar ze is je beste vriendin... Houd je van haar? Yes, you do!

5. Je tweelingvriendin

Jullie lijken op elkaar, jullie spreken op dezelfde manier, jullie dragen dezelfde kleding. Wanneer jullie op dezelfde plek zijn, verwisselen mensen geregeld jullie naam. Echt two of a kind, in plaats van one of a kind.

6. De vriendin die eigenlijk je tegenpool is

Jij bent blond, zij is een brunette. Jij bent helemaal 'naakt', zij staat vol tattoos. Jullie hebben helemaal niks gemeen, maar hey: opposites attract, right?

7. De actieve vriendin

Joggen, shoppen, museumbezoekjes: ze doet het allemaal. Zij is de vriendin die je belt wanneer je zin hebt in avontuur, want als jij geen mindblowing idee hebt, heeft zij gegarandeerd wél een plannetje klaar. Vraag haar alleen niet om op zondag op je bank een filmmarathon te houden.

8. De deprimerende vriendin

Denk er niet aan om haar om hulp te vragen als het even minder met je gaat, want zij heeft gegarandeerd een nog moeilijkere periode. Alles is blegh, alles doet pijn, alles is verschrikkelijk.

9. De 'Charlotte' (van 'Sex And The City')

Haar kledingkast bestaat uit pastel en bloemenprintjes en na jou is haar kleermaker haar beste vriend. Zij is de 'Charlotte' van de groep, degene die politieke correctheid hoog in het vaandel draagt, een beetje angstig is, ongerept en de goedheid zelve is. Ze vindt het niet oké als je afgelopen weekend te veel hebt gedronken, maar zal wel met de perfecte hangover cure aan je deur staan. Maar houd je creditcard in de aanslag wanneer je met haar op pad gaat; zij dineert alleen in de beste restaurants.

10. De vriendin met het gigantische leeftijdsverschil

Ze is ofwel vijf jaar jonger of vijf jaar ouder. Maar eerlijk, het leeftijdsverschil is amper te merken, zolang je maar wegblijft van de films waar jij als kind naar keek, terwijl zij al in de middelbare schoolbanken te zwoegen zat.

11. De guilty pleasure vriendin

Ze voelt zich het best wanneer jullie samen op de bank naar Temptation Island zitten te kijken met een afhaalmaaltijd. Je hebt haar nog niet eerder aan je andere vriendinnen voorgesteld, omdat jullie liever heerlijk met zijn tweeën voor de buis zitten en dat vindt zij ook prima. Ze kent jouw drie favoriete Ben & Jerry-smaken.

12. Je collega-vriendin

Het is onmogelijk om de dag door te komen zonder je beste vriendin op het werk. Jullie lunchen samen en sturen zo'n 153 mails over de kleinste dingen die op kantoor gebeuren. Wanneer ze zich ziek meldt, ben je bang dat jullie ruzie hebben zonder dat je ervan weet. Maar je ziet haar nooit buiten kantoor. En dat vinden jullie allebei oké.

13. De 'long distance'-vriendin

FaceTime en WhatsApp zijn jullie enige communicatiemiddelen en je weet niet zeker of je dat graag anders zou hebben. Jullie kunnen urenlang aan de telefoon hangen en elkaar alles vertellen, want ze is toch nooit thuis om je écht op de vingers te tikken.

14. En dan heb je nog je zus...

Jullie ouders hebben je hele leven geroepen dat jullie beste vriendinnen zijn, niet gewoon zussen. En als je eerlijk bent, is ze ook echt je beste vriendin. En niet voor niets. Jullie kennen elkaar jullie hele leven. Je mag je gelukkig prijzen dat je haar hebt.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden