Zelf churros maken Beeld
Zelf churros maken

Zelf churros maken

Zelf churros maken, het kan én het wordt net zo lekker als toen op vakantie in Spanje! Beloofd.

Churros maken

Deze heerlijke Spaanse lekkernij is eenvoudig zelf te maken. Met deze tips van Allerhande en topkok Rudolph van Veen is het zo gepiept. Klaar voor de start? Bak!

Wat heb je nodig

  • Water (150 ml)
  • Suiker (25 g)
  • Boter (50 g)
  • Bloem (125 g)
  • Eieren (2 stuks)
  • Kaneel (1 tl)
  • Zonnebloemolie (175 ml)
  • Poedersuiker (10 g)

Zo maak je het

Breng de melk en het water aan de kook in een pan en voeg daar boter en zout aan toe. Roer nu de bloem erdoorheen met een spatel. Haal na 5 minuten de pan van het vuur en roer nu een voor een de eieren erdoorheen. Dit beslag kun je in een spuitzak scheppen (o.a. te koop bij Hema en winkels als Dille & Kamille) met een gekarteld spuitmondje.

Spuit het beslag op bakpapier in reepjes van ongeveer 10 centimeter lang. Verwarm nu de olie in een ruime pan. Laat de reepjes voorzichtig per 4 in de pan met hete olie glijden. Bak de churros goudbruin in 4-5 minuten. Schep ze uit de olie en laat de churros uitlekken op keukenpapier. Strooi er tot slot poedersuiker en kaneel overheen. Mmm!

Tip!

Extra lekker: serveer de churros met chocoladesaus en een bolletje roomijs.

Lees ook:

wordpress_beheer.nl@sanoma.com

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden