Wow! Met deze baan scoor jij het best op Tinder Beeld
Wow! Met deze baan scoor jij het best op Tinder

Wow! Met deze baan scoor jij het best op Tinder

Om de ware Tinderprins aan de haak te slaan, laten we niets aan het toeval over. We zorgen voor de best mogelijke selfie, het meest veelzijdige aanbod aan foto's en een intelligente, nonchalante en toch hilarische catch-phrase. Maar wist je dat je ook kunt scoren met je baan?

Onderzoek wijst namelijk uit dat sommige banen meer swipes naar rechts krijgen dan andere. Je denkt nu zeker: jaja, model en stewardess zeker. Gaap, wat een cliché! Dat dachten wij ook, maar niets blijkt minder waar! Deze twee klassieke toppers stonden 'slechts' op plek 14 en 15 van de lijst. Het liefst daten mannen een lerares of een tandarts. Ah, wat schattig!

Rijk of knap?

Vrouwen daarentegen daten het liefst een advocaat of een acteur. Kort door de bocht zou je hieruit kunnen concluderen dat vrouwen liever een rijke en/of knappe man hebben. (Let's face it, de minder geslaagde exemplaren van het andere geslacht spelen nu eenmaal niet mee in Vlucht HS13.) Een nobel beroep als leraar slechts kan rekenen op een magere negende plaats.

null Beeld

Gelukkig is er zoals altijd ruimte voor nuance: het onderzoek komt uit Groot-Brittannië. Misschien wil de nuchtere Hollandse vrouw wel veel liever een leraar. Of een dokter. Wat denk jij?

Bekijk hieronder de volledige lijst:

De meest aantrekkelijke beroepen voor een vrouw volgens Britse mannen:

 1. Leraar
 2. Tandarts
 3. Logopediste
 4. Interieurontwerper
 5. Event planner
 6. Advocate
 7. Makelaar
 8. Personal trainer
 9. Zuster
 10. Journalist
 11. Recruiter
 12. Muzikante
 13. Psychologe
 14. Model
 15. Stewardess

En voor mannen volgens Britse vrouwen:

 1. Advocaat
 2. Acteur
 3. Creative director
 4. Steward
 5. Journalist
 6. Ondernemer of directeur
 7. Architect
 8. Personal trainer
 9. Leraar
 10. Arts
 11. Fotograaf
 12. Broeder
 13. Ingenieur
 14. Model

Lees ook:

Bron: Grazia UK

Eefje Pilon

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden