kerstboom Beeld Getty Images
kerstboomBeeld Getty Images

Weg ermee: dit kun je doen met je kerstboom in plaats van ‘gewoon’ weggooien

In het nieuwe jaar wordt het ook langzaam tijd om de kerstboom af te breken. Je kunt de boom natuurlijk aan de straat leggen zodat ie wordt opgehaald, maar er zijn ook wat andere opties om je boompje op te ruimen.

Je kunt m bijvoorbeeld langer in huis houden of recyclen.

In pot of achtertuin

Heb je een kerstboom gekocht met de kluit er nog aan? Dan kun je de boom in een pot met grond een tijdje bewaren. Geef hem af en toe water en je boompje gaat nog een tijdje mee. Je kunt m ook in je eigen achtertuin planten en volgend jaar weer naar binnen verhuizen. Good to know!

Boom recyclen

De boom aan de weg leggen, is een veel voorkomende en makkelijke oplossing om van je kerstboom af te komen. Ga dit jaar eens op zoek naar een speciaal inzamelpunt. Het hout van de boom wordt gerecycled tot bodembedekking. Thuis kun je ook aan de slag met recyclen. Verzamel alle naalden die bij het verplaatsen van de boom op de grond vallen. Maak hier potpourri van om nog lang te kunnen genieten van de kerstgeur.

Neppe kerstboom

Ben je eigenlijk wel klaar met al het gedoe – kopen, slepen, naalden, viezigheid – wat een echte kerstboom met zich mee brengt? Dan kun je nu kijken voor een neppe, in de sale. Of je denkt er nog wat langer over na en schaft hem komende december aan. Ook bestaat er kerstboomspray zodat je toch nog die lekkere geur van een echte boom in huis hebt.

Bron: Girlscene

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden