Waarom je tijdens het opruimen de vijfsecondenregel zou moeten aanhouden Beeld strong
Waarom je tijdens het opruimen de vijfsecondenregel zou moeten aanhoudenBeeld strong

Waarom je tijdens het opruimen de vijfsecondenregel zou moeten aanhouden

Grote kans dat je nu genoeg tijd over hebt om eens flink de boel uit te mesten. Je kledingkast al onder handen genomen? Dan is het tijd voor de rest van de rommel in huis. En door de vijfsecondenregel wordt knopen doorhakken een fluitje van een cent.

Vijfsecondenregel

Tijdens het uitzoeken van spullen, kom je natuurlijk allerlei verborgen parels weer tegen. We noemen dagboeken van vroeger, fotoalbums en andere leuke herinneringen die je állang vergeten was. De valkuil? Dat je volledig afgeleid raakt door al het moois dat ineens boven water komt. Zo ben je uiteindelijk niet echt meer aan het opruimen, maar weg aan het dromen naar vroeger. Geen ramp, alleen schiet het natuurlijk niet echt op.

Om echt goed te kunnen selecteren wat weg kan en wat mag blijven, kun je de vijfsecondenregel toepassen.

Nuttig of toch niet?

Het werkt simpel: je moet bij elk item binnen vijf seconden kunnen opnoemen wanneer je voor het laatst ook daadwerkelijk gebruikt hebt. Duurt het antwoord langer? Dan moet je het weg doen. Nee, je wordt in de toekomst niet ineens wél een meesterbakker, als je nu ook al geen zin hebt om in in de keuken te staan. Hop, in een vuilniszak dat taartenkookboek en weg ermee.

Lees ook Wil je hebben: deze piemelpot is een echte eyecatcher

Timer aan en gaan

Ja, we weten het: het vraagt om drastische keuzes. Toch gaan we nog een stapje verder. Geef jezelf per ruimte ook nog een tijdslimiet in het algemeen, zeg bijvoorbeeld een uur voor je kledingkast. Zo voorkom je dat je aan het eind van de dag toch nog ineens dingen wil gaan houden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Flairstrong

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden