kerstboom optuigen Beeld Getty Images
kerstboom optuigenBeeld Getty Images

Voorkom stress: zó hang je easy peasy lichtjes in je kerstboom

Het is december en de Sint is bijna het land uit. Tijd om de kerstboom op te zetten! Het kan best een gedoe zijn met al die lichtjes die ieder jaar in de knoop raken. Om stress te voorkomen, leggen we uit hoe je zonder problemen de lampjes in de boom hangt.

Geen stress

Met onderstaande tips zet jij de kerstboom op zonder gedoe. Want zeg eens eerlijk, hoe vastberaden je ieder jaar ook begint: het is best wel een vervelend werkje. Maar goed, des te meer geniet je van het eindresultaat!

Lichtjes kerstboom

  • Voor je begint: check of alle lichtjes het doen. Kapotte lichtjes kun je dan nog vervangen.
  • Begin aan de achterkant van de kerstboom, aan de kant van de muur. Zo valt het snoer van de lichtjes naar het stopcontact minder op.
  • Begin boven in de boom met het ophangen van de lichtjes. Wikkel de lichtjes langzaam naar beneden. Let erop dat het uiteinde van het draad weer bij het stopcontact moet uitkomen.
  • Als je wat lege onverlichte plekken in de kerstboom ziet, kun je het snoer met de lichtjes hier en daar nog wat verleggen en aanpassen.
  • Als je alle lichtjes in de kerstboom hebt opgehangen, kun je ze opnieuw aandoen om te kijken of je tevreden bent met het resultaat.

Kunstboom of echte kerstboom?

Dít is de duurzaamste optie

Is het gelukt en staat er een prachtig verlichte kerstboom? Yes, fijn! Vergeet niet na de feestdagen de kerstboom zo af te tuigen, dat het snoer niet opnieuw in de knoop komt. Handig voor volgend jaar.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden