Toe aan verkoeling? Dankzij deze hack maak je ijsblokjes zónder geknoei met water Beeld iStock
Toe aan verkoeling? Dankzij deze hack maak je ijsblokjes zónder geknoei met waterBeeld iStock

Toe aan verkoeling? Dankzij deze hack maak je ijsblokjes zónder geknoei met water

Er staan ons een paar snikhete dagen én een tropische zomer te wachten, wat betekent dat we wel wat verkoeling zullen kunnen gebruiken. Je kunt dus alvast beginnen met het invriezen van een paar kilo aan ijsblokjes. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk zonder dat eindeloze geknoei met water? Daar heeft iemand nu een briljante hack voor bedacht.

IJsblokjes invriezen

Als je ijsblokjes wil maken, bestaan daar hele handige plastic bakjes voor. Maar als je het water netjes in alle vakjes probeert te verdelen, resulteert dit vaak in een enorm gevecht tussen jou, de kraan en het bakje. Het spettert alle kanten en dat zorgt voor ongelijke ijsblokjes, die niet bepaald de schoonheidsprijs verdienen.

Lees ook Life hack: zó koel je een fles wijn in een kwartiertje

Briljante hack

TikTok-gebruikster Brittnaeae, van wie de lifehack afkomstig is, had hier ook last van en vond een briljante oplossing. In de video - die inmiddels al ruim vier miljoen keer (!) bekeken is - laat ze zien hoe je doet. Haar geheim? Er moet juist water op de vlakke plekken gegoten worden die de groeven scheiden, zodat het water zachtjes in de omliggende secties kan druppelen zonder te spatten of over te lopen. Hmm, dat we daar nooit eerder aan gedacht hebben…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=5dLiywtT-ZI&feature=emb_title

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Sterre TouwiStock

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden