Shrub wil je proberen: een cocktail met azijn (maar lékker!)
Een cocktail op basis van azijn, wij moesten ook even aan het idee wennen. Maar deze zomer is de shrub toch echt de trend op cocktailgebied!
Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. We horen je denken: azijn is toch hartstikke zuur? Klopt, maar voor deze cocktails gebruik je fruitazijn. Een soort cocktailsiroop, maar dan gezonder en natuurlijker.
Lees ook Cocktail op een stokje: zo maak je Licor 43-ijs
Aloha Shrub
Zelf zo'n azijncocktail proberen? Maak de Aloha Shrub! Dit is een cocktail van kokoswater, triple sec, passievruchtazijn, wodka en ananassiroop en geeft je het ultieme vakantiegevoel. De Aloha Shrub werd ontwikkeld door de Nederlandse Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender.
Dit heb je nodig
- 45 ml wodka
- 45 ml kokoswater
- 10 ml triple sec
- 20 ml passievruchtazijn
- 5 ml ananassiroop
- sinaasappelschil
- ijsblokjes
Zo maak je het: meng alle ingrediënten behalve de sinaasappelschil in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer met de sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloemetje.
Cheers!
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.