kwijtraken Beeld Getty Images
kwijtrakenBeeld Getty Images

Rommelkonten opgelet: 10 spulletjes die íedereen weleens kwijtraakt

De een verliest vaker iets dan de ander, maar er zijn bepaalde spullen die echt iedereen weleens kwijtraakt. Het zou ons niet verbazen dat je je tijdens het lezen van dit artikel bedenkt dat je inderdaad iets van dit lijstje momenteel kwijt bent. Wij zetten 10 spulletjes op een rij die íedereen weleens verliest.

Ja, ook je supernette moeder of altijd opruimende zus.

Sleutels

Je zou denken dat het rammelende geluid van je sleutelbos er voor zou zorgen dat je ze steeds kan vinden, maar niets is minder waar. Iedere ochtend voor je naar het werk vertrekt opnieuw zoeken naar waar je dat ding in hemelsnaam gelegd hebt om dan te besluiten dat ie de hele tijd in je handtas zat. Je bent niet de enige!

Portemonnee

En nee hoor, niet enkel je sleutels lijken in de ochtend telkens spoorloos verdwenen te zijn, ook je portefeuille steekt niet waar je hem het laatst achtergelaten hebt. Of had je ’m nu toch in de auto gelaten?

Paraplu

Op de vraag hoeveel paraplu's wij al gekocht hebben, kon niemand een accuraat antwoord geven. Het zijn er namelijk zóveel! Plaatsen waar je een paraplu het gemakkelijkst vergeet? In de trein of in de bus...

Handschoenen

Ook dit is een item wat vaak kwijtraakt, omdat het enkele maanden niet gebruikt wordt. En dat betekent... elk begin van de winter goed zoeken. Hoe mooi of comfortabel ze ook zijn, je geraakt ze gegarandeerd kwijt!

(Zonne)bril

Of het nu gaat om je zonnebril of een gewone bril op sterkte, je hebt er waarschijnlijk al ettelijke keren je huis voor ondersteboven gekeerd. Het probleem is dan ook dat je de bril steeds op- en afzet, waardoor die letterlijk overal kan liggen. Of zelfs op je hoofd kan staan...

Balpen

Hoewel iedereen gemiddeld 30 pennen in huis heeft, kun je er nooit eentje vinden wanneer het nodig is. En zeker niet wanneer iemand je aan de telefoon informatie doorgeeft die je ergens zou moeten opschrijven... The struggle is real!

Elastiekjes en schuifspeldjes

Het verliezen van schuifspeldjes en haarelastiekjes is een echt vrouwending. Wij kunnen zelfs al niet meer herinneren hoe vaak we een nieuwe voorraad hebben moeten inslaan, maar de laatste keer is waarschijnlijk nog niet zo heel lang geleden. Ze zijn ook zo ongelofelijk klein!

Afstandsbediening

Wanneer je een rustig avondje op de bank gepland hebt, blijkt die verdomde afstandsbediening weer kwijt te zijn. En om een of andere reden verdwijnt ook het vertrouwen in je medebewoners tijdens de zoektocht naar het ding. "Zit jij toevallig op de afstandsbediening? - Nee hoor! - Sta op!"

Muziekoortjes

Of je bent ze kwijt, of ze zitten ouderwets in de knoop. Met muziekoortjes kan je nooit winnen!

Sokken

Niemand weet hoe het komt, maar het lijkt wel alsof je sokken een eigen leven leiden. Na het wassen zijn er telkens wel enkele sokken die op mysterieuze wijze verdwenen zijn of die je in de eerste plaats al niet meer vond. Gevolg? Een doos vol met eenzame sokken.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden