Recept: voor deze breakfast waffles kom je al dansend je bed uit
Op zoek naar een nieuw lekker, maar makkelijk ontbijtje? Dan zijn deze superklassieke breakfast waffles ongetwijfeld iets voor jou. Je kan ze naar hartenlust toppen met bijvoorbeeld maple syrup, frambozencoulis of kaneelsuiker en er een stukje fruit bij eten. Als vieruurtje kunnen ze trouwens ook dienen!
Elke wafeltje bevat ± 150 kcal.
10 min. voorbereiding + 20 min. bakken
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 14 wafeltjes?
- 250 g bloem
- 360 g melk
- 75 g gesmolten boter
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 2 eieren
- een koffielepeltje zout
- 2 eetlepels bakpoeder
- een koffielepeltje vanille-aroma
Zo maak je het:
1. Meng alle droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder en zout) door elkaar in een schaal.
2. Klop de eieren in een andere schaal goed los.
3. Voeg de gesmolten boter, het vanille-aroma en de melk bij de losgeklopte eieren en mix het geheel goed.
4. Giet het natte eiermengsel bij de droge ingrediënten en mix goed door elkaar.
5. Gebruik drie eetlepels beslag per wafeltje. Doe ze in een heet wafelijzer.
6. Laat elk wafeltje zo'n drie minuten in het wafelijzer.
7. Smullen maar!
Lees ook:
- Recept: lasagne met kerstomaatjes
- Recept: gepofte zoete aardappel met champignons en spek
- Recept: Banaan-ei pannenkoekjes met blauwe bessen
Copyright: Robine van Tilburg