Recept: pasta alla puttanesca
Dit pastagerecht is eenvoudig om te maken, rijk aan smaak én vriendelijk voor je budget. Drie dingen die wij graag samen in één gerecht gecombineerd zien! De saus is wel het lekkerst als je hem een tijdje laat sudderen, neem dus de tijd voor deze pasta alla puttanesca en je zult beloond worden!
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 500 gram kerstomaten in trosjes
- 400 gram spaghetti
- 2 teentjes knoflook
- 4 el fijngehakte peterselie
- 8 ansjovissen (blik of bokaal)
- 5 el kappertjes
- 100 gram zwarte, zongedroogde olijven
- 0,5 kl chilivlokken
- 5 el olijfolie
- zwarte peper (van de pepermolen)
Zo maak je de pasta alla puttanesca:
- Spoel de kerstomaatjes, snij ze in en duw er de pulp en de pitjes uit. Hak de ansjovisjes fijn. Pel en snipper de knoflook. Laat de kappertjes uitlekken. Snij de ovengedroogde olijven in stukjes. Kun je geen gedroogde olijven vinden? Je kunt ze ook zelf maken: laat 1 blik ontpitte zwarte olijven uitlekken, leg ze open op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze 6 à 8 uur in de oven op 50°C met de deur op een kier. Is het mooi weer? Leg ze twee dagen in de zon. Doe de olijven na het drogen in een glazen pot, giet er olijfolie bij en voeg nog smaakmakers toe, zoals een gepeld en geschaafd teentje knoflook of een gesnipperd chilipepertje.
- Verhit de olijfolie en stoof de knoflook en de ansjovis 1 à 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de olijven, tomaatjes, kappertjes, chilivlokken en de helft van de peterselie toe en laat 15 minuten zacht sudderen.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookwater. Roer de spaghetti door de saus en voeg nog een scheutje kookwater toe. Kruid de pasta met peper van de molen, werk af met de rest van de peterselie en serveer.
Recept: libelle-lekker.be