Raar maar waar: dít is waarom de leukste mensen een rommelig huis hebben Beeld em
Raar maar waar: dít is waarom de leukste mensen een rommelig huis hebbenBeeld em

Raar maar waar: dít is waarom de leukste mensen een rommelig huis hebben

Schaam jij je soms voor je rommelige huis? Of baal je er misschien van dat je jezelf er maar niet toe kunt zetten om op te ruimen? Dat blijkt nergens voor nodig! Vandaag gaan we even de rommelkonten onder ons in het zonnetje zetten. Dít zijn een paar redenen waarom de leukste mensen een rommelig huis hebben.

Rommel? Kunst!

Natuurlijk heeft een rommelig huis (of een rommelige levensstijl) zo zijn nadelen, maar daar gaan we ons in dit artikel niet op focussen. Laat de opruim- en huishoudtips even achterwegen en embrace je innerlijke rommelkont. Of moeten we zeggen: je innerlijke kunstenaar?

Van rommel word je creatief

De meeste rommelige mensen zijn al creatief van zichzelf. Daar hoort een geordende leefomgeving nou eenmaal niet bij. Maar wist je al dat die puinhoop in je kamer juist helpt bij creatief zijn? Volgens Amerikaanse wetenschappers lukt het beter om tot creatieve ideeën te komen in een rommelige omgeving. Je komt los van tradities en vaste patronen. Dus de volgende keer weet je wat je te doen staat wanneer je weer eens met een idee moet komen. Eerst even de boel overhoop gooien!

Je bent een levensgenieter

Je weet zelf hartstikke goed dat je al drie keer dit weekend de keuken had kunnen gaan schoonmaken. Maar je koos er voor om eerst even langs de stad te gaan, iemand te bezoeken, netflixen, etc... Begrijpelijk, dat is ook veel leuker dan schoonmaken. Zolang je niet te ver voor je uitkijkt is uitstellen heerlijk om te doen.

Niet alles hoeft perfect

Nog belangrijker: niet alles kán perfect, maar dat lijkt nog niet iedereen te begrijpen. Jij gelukkig wel en dat scheelt je een hoop stress. Wanneer de ander dwangmatig op een woensdagavond haar huis staat af te stoffen, lig jij lekker met een zak chips op de bank. Welk van de twee klinkt rustgevender?

Mensen voelen zich eerder op hun gemak

Zolang je huis er nog niet uitziet als de huizen in Mijn leven in puin, zul je zien dat mensen zich juist in jouw huis op hun gemak voelen. Het geeft het gevoel dat je lekker jezelf kunt zijn. "Pas op voor dit" en "kijk uit voor dat" zul je niet zo snel uit jouw mond horen komen. Je visites mogen op de bank zitten hoe ze willen en hoeven zich niet eeuwig schuldig te voelen als ze een beetje kruimelen tijdens het eten. Er heerst een bepaalde vrijheid en daar worden mensen automatisch vrolijk van. En dat allemaal door jouw rommelige huis! Ben je nu niet een beetje trots?

Lees ook Rommelig huis en echt geen zin om op te ruimen? Begin dan in déze kamer

Nog meer voordelen

  • Naast creatief ben je waarschijnlijk ook spontaan en gezellig
  • Je maakt je minder druk om andermans mening
  • Je hebt meer tijd over, omdat je niet opgeruimd
  • Je hebt veel leuke spullen
  • Dat gevoel wanneer je iets terug vind waarvan je dacht dat je het kwijt was (mini-gelukmomentje)
  • Je hebt waarschijnlijk geen smetvrees
  • Je oordeelt ook niet over andermans rommel

En je hebt nou eenmaal gewoon leukere dingen te doen dan opruimen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: Libelle.nl & Beautify.nl | Beeld: iStock

Ilse van Staverenem

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden