Om kriebels van te krijgen: de schokkende true crime-documentaire 'Keep Sweet: Pray and Obey' op Netflix Beeld still
Om kriebels van te krijgen: de schokkende true crime-documentaire 'Keep Sweet: Pray and Obey' op NetflixBeeld still

Om kriebels van te krijgen: de schokkende true crime-documentaire 'Keep Sweet: Pray and Obey' op Netflix

Zoek je een true crime-documentaire waarvan de haren in je nek overeind gaan staan? Dan moet je echt Keep Sweet: Pray and Obey kijken op Netflix. De miniserie gaat over een van de gevaarlijkste sekteleiders ter wereld, genaamd Warren Jeffs. Hij had meer dan 80 vrouwen en zelfs minderjarige echtgenotes.

Keep Sweet: Pray and Obey

De documentaire Keep Sweet: Pray and Obey draait om Warren Jeffs, een sekteleider die het hoofd was van een afsplitsing van de Mormoonse kerk. Zijn vader, Rulon Jeffs, begon in 1986 de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (FLDS). Rulon besloot het concept polygamie weer in te voeren. Warren werd later geboren uit een van de vele huwelijken van Rulon. Hij hij nam in 2002 het stokje over van zijn vader en werd de leider van de FLDS-kerk.

Warren had een dubieuze levensstijl. Hij trouwde met maar liefst 87 (!) vrouwen en kreeg meer dan 50 kinderen met hen. De serie laat meer zien over zijn leven en hoe hij de totale macht veroverde met zijn angstcultuur. Zijn volgers aanbeden hem en noemden hem de 'enige ware profeet'. In de documentaire vertellen verschillende volgers die opgroeiden in deze kerk over Warren.

Lees ook In vertrouwen: ‘Ik raak mijn zus kwijt aan een sekte, ze eet niets meer behalve rauw voedsel’

Warren bepaalde echt alles wat zijn vrowuen en volgers moesten doen. Meisjes werden zelfs al vanaf hun tweede levensjaar uitgehuwelijkt om vervolgens als 'broedmachines' aan de slag te gaan. Warren had ook meerdere minderjarige echtgenotes. Hij kon lange tijd zijn gang gaan, maar uiteindelijk werd hij gearresteerd. Hij zit nog steeds in de gevangenis. Ondanks zijn wanpraktijken en misdaden, wordt hij door een groep volgers nog steeds gezien als een god op aarde.

Benieuwd naar dit bizarre verhaal? De documentaire Keep Sweet: Pray and Obey is te zien op Netflix. Kijk de trailer hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Moviemeter | Beeld: still Netflix

Merel Duitstill

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden