Beautiful young Asian woman with closed eyes stretching arms while waking up in bed in the morning. Beeld Getty Images
Beautiful young Asian woman with closed eyes stretching arms while waking up in bed in the morning.Beeld Getty Images

Oh happy day: als je dít elke ochtend doet, zal je een stuk gelukkiger zijn

Het is soms verschrikkelijk moeilijk om je warme en comfortabele bed uit te komen (oké, met deze warme nachten misschien iets minder). De meeste mensen blijven liever nog iets langer liggen, maar wist je dat het invloed kan hebben op je stemming? Mensen die zich namelijk extreem sloom en zelfs ongelukkig voelen, kunnen misschien wel de oplossing vinden in dít simpele trucje die je elke ochtend kan toepassen.

Interne klok

Iedereen heeft een interne klok, ook wel je biologische klok genoemd. Deze bepaalt wanneer je moe wordt en moet gaan slapen, hoe laat je iedere ochtend wakker wordt en wanneer je honger krijgt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze klok ook bepaalt of jij aanleg hebt voor de ontwikkeling van een depressie. Het is dus zo dat sommige mensen hier gevoeliger voor zijn dan anderen. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat avondmensen sneller een depressie ontwikkelen dan ochtendmensen.

Eerder opstaan

Gelukkig zijn er wat dingen die je kan doen om de kans te verminderen. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat eerder opstaan deze negatieve gevoelens kan laten afnemen. Eén uurtje eerder je bed uit kan al zorgen voor een afname van 23 procent van deze gevoelens.

Lees ook Laat die warme douche maar staan: om déze redenen kun je voortaan ’s ochtends beter koud douchen

Let the sun shine

Het lijkt misschien niet zo'n groot verschil om een uurtje eerder op te staan, maar het kan dus veel impact hebben op hoe je je voelt gedurende de dag. De onderzoekers denken dat deze afname van negatieve gevoelens komt door dat je meer zonlicht meekrijgt als je eerder opstaat. Dit zonlicht heeft een positieve invloed voor je hormonen en dus op hoe jij je voelt. Tóch die wekker wat eerder zetten, dus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images

Ilse BlomGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden