Nee, nee, NEE: neemt dit geliefde ‘GTST’-gezin binnenkort gezamenlijk afscheid van Meerdijk? Beeld em
Nee, nee, NEE: neemt dit geliefde ‘GTST’-gezin binnenkort gezamenlijk afscheid van Meerdijk?Beeld em

Nee, nee, NEE: neemt dit geliefde ‘GTST’-gezin binnenkort gezamenlijk afscheid van Meerdijk?

Sinds kort is Ludo (Erik de Vogel) weer terug in Meerdijk (en hóé) en konden 'GTST'-fans genieten van een korte comeback van soaplieveling Amir (Alkan Çöklü). Tijdens zijn terugkeer nam hij officieel afscheid van de soap, door via Skype te vertellen dat hij op Lesbos blijft. Terwijl zijn vertrek nog vers in het geheugen van kijkers gegrift staat, lijkt het alsof de volgende alweer in de rij staat om af te zwaaien. Of moeten we maar beginnen met in meervoud te schrijven? Het zou dit keer namelijk niet bij één personage blijven...

Let op, spoilers!

De tijd van onbezorgdheid is al een tijdje voorbij voor Ferry Doedens (30). Na al een keer eerder afscheid genomen te moeten hebben van zijn personage Lucas, hebben de makers de acteur - wegens het negeren van corona-regels - nu definitief de laan uitgestuurd. Wanneer de Sanders-telg afscheid zou moeten nemen van Meerdijk bleef gissen, maar het lijkt erop dat zijn vertrek nu akelig dichtbij komt. En da's niet het enige: Tiffy (Cecilia Adorée) én hun zoontje Wolf lijken met hem mee te gaan.

Cyprus

In de nieuwste aflevering van GTST - die vandaag al op Videoland staat en volgende week (woensdag 24 februari) op RTL4 te zien is - is te zien hoe Tiffy enthousiast vertelt een yogavakantie naar Cyprus heeft geboekt. Ze heeft namelijk even tijd voor zichzelf nodig, nadat ze meerdere keren met Daan (Dorian Bindels) naar bed is geweest en er - van haar kant - gevoelens bij zijn komen kijken. Eerder besloot ze daarom al Het Paleis te verlaten en tijdelijk bij Anton (Joep Sertons) en Linda (Babette van Veen) in te trekken, maar op aanraden van hen gaat ze er écht even tussenuit.

Samen weg

Wanneer Lucas van Tiffy's plannen hoort, is hij het er in eerste instantie niet mee eens. Want is dit niet iets wat even overlegd moet worden? Tiffy wil hun zoontje namelijk twee weken meenemen naar Cyprus, terwijl Lucas achterblijft in Meerdijk. Uiteindelijk begrijpt hij waarom de moeder van zijn kind haar koffers wil pakken en stemt hij ermee in. Maar dan... vraagt Tiffy of hij met haar meegaat. En dan lijkt de boel ineens een andere wending te krijgen.

Blijft het gezin weg?

Hoe de makers van GTST het personage van Ferry uit de soap zouden schrijven, was nog niet bekend en eerlijk: wij zagen ook niet voor ons hoe hij Tiffy en natuurlijk zijn kleine mannetje Wolf achter zich zou kunnen laten. Nu dit gebeurt, lijken alle puzzelstukjes ineens op hun plek te vallen. Want zal over een tijdje dan blijken dat het gezin eigenlijk wel op hun plek zit in Cyprus en een terugkeer naar Meerdijk van tafel wordt geschoven? Of blijft alleen Lucas daar achter? Zo. Veel. Vragen.

Lees ook Wereld van verschil met ‘GTST’: Dorian Bindels en Bertrie Wierenga vieren jubileum met romantische foto

Daan en Tiffy

Hoewel we het vertrek van Lucas enorm jammer vinden, hopen we stiekem dat Tiffy na haar yogavakantie wél gewoon terugkeert naar Meerdijk. Met één reden: dat Daan zijn bindingsangst in de tussentijd opzij heeft gezet en de twee een lang en gelukkig leven tegemoet gaan. Fingers crossed.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: still, Instagram

Carolien Tsaoem

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden