Spinnen  Beeld GettyImages
SpinnenBeeld GettyImages

Met déze 7 hacks voorkom je dat spinnen je huis in kruipen

Van die mini-monstertjes met lange poten die in je huis rondkruipen, we moeten er niet aan denken. Bleh. Met deze ultieme tips drijf je spinnen in no time je huis uit.

Opgeruimd staat netjes.

Pepermunt

Pepermuntolie. Say what? De geur van pepermuntolie kunnen spinnen niet luchten, waardoor ze wegblijven en een ander plekje gaan zoeken. Vul een spray-flacon met water en voeg daar twintig druppels pepermuntolie aan toe. Even schudden en sprayen maar!

Je kunt ook druppels pepermuntolie op wattenschijfjes deppen en de watjes op verschillende plekken in het huis leggen. De geur vervliegt na een tijdje weer, dus dit moet je een of twee keer per week herhalen als je wil dat de spinnen wegblijven.

Citroen tegen spinnen in huis

Spinnen zijn ook geen fan van de geur van citroen, dus wrijf met een citroenschil alle deur- en raamkozijnen in. Of meng wat citroen met water en spuit dit vervolgens op alle kozijnen en scheurtjes en kiertjes. Spinnen zijn nuttige beestjes en vangen muggen en vliegen die we liever ook niet in huis willen.

Compost

Spinnen verstoppen zich graag op donkere plaatsen. Vooral tuinen met stapels hout, tuinafval en containers zijn populair. Zorg er daarom voor dat er altijd zo’n donkere plek in je tuin creëert waar spinnen naartoe kunnen gaan. Uiteraard niet te dicht bij de deuren naar je woning, want dan kruipen ze snel naar binnen.

Spinnenweb verwijderen

Zie je binnen een spinnenweb? Verwijder deze dan, zodat de spin niet terug kan keren. Gebruik hiervoor een bezem of een stofzuiger als je er niet goed bij kunt. Vooral plaatsen waar minder vaak afgestoft of gestofzuigd wordt, zijn populaire plekken voor spinnen om een web te bouwen.

Buitenverlichting

Buitenverlichting trekt niet meteen spinnen aan, maar wel andere insecten. En dit zijn weer de prooien voor de spin. Indirect lokt een buitenlamp dus wel spinnen. Paniek! Je ziet een spin. Wat moet je doen? Pak een bezem en laat 'm daarop vallen. Loop dan met de bezem naar buiten.

Scheuren en gaten kitten

Maak een rondje door je huis om op zoek te gaan naar scheuren en gaten. De meeste spinnen komen via deze plekken de woning binnen. De gaten en scheuren kun je makkelijk dichtmaken met kit. Ook handig is het plaatsen van een soort van vegertje aan de onderkant van je deuren. Zo blokkeer je de toegang voor spinnen naar andere ruimtes.

Etherische olie

Spinnen houden niet van de sterke geur van een aantal etherische oliën. Spuit daarom wat van deze oliën op plaatsen waar je liever geen spinnen wilt tegenkomen, zoals bij de kozijnen van de badkamer en slaapkamer. Vooral een etherische olie op basis van munt werkt effectief. Meng dit met warm water en een klein scheutje afwasmiddel. Schudden en sprayen maar!

Heb jij al de kriebels gekregen?

Redactie FlairGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden