Meedoen aan 'Kopen zonder Kijken'? Dit zijn de bijzondere criteria voor de deelnemers Beeld RTL
Meedoen aan 'Kopen zonder Kijken'? Dit zijn de bijzondere criteria voor de deelnemersBeeld RTL

Meedoen aan 'Kopen zonder Kijken'? Dit zijn de bijzondere criteria voor de deelnemers

Iedere week zitten Kopen zonder Kijken-kijkers weer klaar voor de buis. De wanhopige huizenzoektocht, opvallende deelnemers en bizarre eisen, het is elke week genieten. Iedereen wil meedoen aan het programma om een droomhuis te vinden. Maar aan welke criteria moeten de deelnemers zelf eigenlijk voldoen?

Criteria Kopen zonder Kijken

Iedereen zou wel willen dat een team van experts een droomhuis zoekt, verbouwt en inricht. Zeker aangezien de huizenmarkt zo'n drama is. Maar, je kunt niet zomaar meedoen aan Kopen zonder Kijken.

We schreven eerder al dat je minstens 400.000 euro (!) moet hebben om mee te kunnen doen. Heb je een lager budget, dan wordt je sowieso niet geselecteerd. En ja, de Kopen zonder Kijken-deelnemers moeten écht alles zelf betalen.

Single? Dan heb je een probleem

Ben je vrijgezel? Dan ben je waarschijnlijk heel wanhopig door de huizenmarkt. We hebben slecht nieuws, want singles mogen niet meedoen aan het programma. Waarom?

"Singles wijzen wij voor dit programma helaas af. De dynamiek tussen twee mensen, geen knopen kunnen doorhakken: dat zorgt juist voor het leuke samenspel", vertelt Thijmen Vissers, regisseur en eindredacteur van Kopen zonder Kijken aan LINDA. Helaas heb je als vrijgezel dus geen schijn van kans dat Alex, Bob en Roos op je stoep staan.

Lees ook Onmogelijke zoektocht in ‘Kopen zonder Kijken: ‘Jullie zijn officieel de nachtmerrie van dit programma’

Geen wanhopige mensen

Heb je geen dak boven je hoofd en ben je dringend op zoek naar een woning? Ook dan zal je niet worden geselecteerd. Regisseur Vissers geeft aan dat het geen hulptelevisie is. "De kandidaten in ons programma hebben nog een dak boven hun hoofd. We zijn niet essentieel."

Ook proberen ze zogenaamde 'gelukszoekers' uit de aanmeldingen te filteren. "Mensen met twee linkerhanden die het wel makkelijk vinden dat ons programma het werk uit handen neemt." Dat soort mensen maken volgens Vissers geen kans.

Voldoe jij aan dit eisenlijstje? Dan kun je je zeker opgeven voor het programma. Wie weet staat het team binnenkort bij jou op de stoep!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: RTL

Merel DuitRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden