Woman in the bed writting notes on her diary Beeld Getty Images/EyeEm
Woman in the bed writting notes on her diaryBeeld Getty Images/EyeEm

Manifesteren kun je leren: tips om je dromen werkelijkheid te maken

Schrijf jij weleens je doelen en dromen op en spreek je ze dan ook uit? Visualiseer je stiekem weleens dat ze al werkelijkheid zijn? Dit zijn trucjes die je helpen om je persoonlijke doelen en je dromen uit te laten komen, oftewel manifesteren.

Maar hoe manifesteer je?

Doorgroei in carrière

Pak pen en papier en ga ergens zitten waar je niet afgeleid wordt. Adem vervolgens diep in en uit met je ogen dicht. Daarna zet je een timer op je telefoon van vier minuten en probeer je zoveel mogelijk dingen op te schrijven die in je opkomen met betrekking tot jouw carrière. Dit kan van alles zijn, denk aan woorden, quotes, tekeningen, ideeën enzovoort. Zodra de tijd voorbij is, categoriseer je de aantekeningen en bekijk je welke hetzelfde thema hebben. Denk nog eens goed na en je zult merken dat dit je een hele hoop duidelijkheid geeft. Als je weet welke kant je op wil, dan is het de kunst om je doelen te blijven herhalen en te benoemen wat je (specifiek) wilt bereiken in je werk.

Financiële groei

Welke bedrag wil jij over vijf, tien of misschien wel twintig jaar op je bank hebben? Schrijf dit geldbedrag op en bewaar dit goed in een kastje of misschien wel in je portemonnee. Je schrijft als het ware een "cheque" uit met een bedrag en datum wanneer je het gespaard wil hebben. Door het uit te schrijven, zul je onbewust naar het financiële doel toeleven en het proberen te realiseren.

Lees ook Lisa Loeb: ‘Om je doelen te bereiken moet je vooral iets doen, niet op de bank gaan zitten nadenken’

Meer zelfvertrouwen

Ook hiervoor heb je weer pen en papier nodig. Je trek een lijn midden op het vel en schrijft linksboven "Pluspunten" en rechtsboven "Onzekerheden". Zoals je wellicht kan raden, schrijf je in de linkerkolom alles wat je leuk vindt aan jezelf. En rechts zet je je onzekerheden neer. Daarna denk je na over hoe fijn deze goede eigenschappen van jezelf zijn en probeer je medeleven te tonen naar je onzekerheden. Dit herhaal je maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks. Dit hangt er vanaf wat goed voelt voor jou. Je zult merken dat deze techniek je uiteindelijk meer zelfvertrouwen geeft.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: Getty Images

Rosanne BastiaansGetty Images/EyeEm

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden