Hoge energierekening? Deze heerlijke taarten maak je zonder oven Beeld Getty Images
Hoge energierekening? Deze heerlijke taarten maak je zonder ovenBeeld Getty Images

Hoge energierekening? Deze heerlijke taarten maak je zonder oven

Taart eten is altijd een momentje om van te genieten. Nu de energiekosten de pan uit rijzen, is het wel iets minder genieten. Maar wij brengen daar verandering in. Er zijn namelijk een aantal taarten die je kan maken zonder dat je een oven nodig hebt. Wij zetten ze voor je op een rijtje en smikkelen maar!

1. Red Velvet Oreo-cheesecake

Red velvet, inmiddels kennen we het allemaal, aangezien het helemaal hot en happening is. Naast dat het bekend is, is het ook nog eens ontzettend lekker en het ziet er geweldig uit. Deze cake smaakt nóg beter, omdat de bodem gemaakt is van Oreo-koekjes. Doordat de topping van roomkaas is gemaakt, is het alsof er een engeltje over je tong piest in combinatie met de Red Velvet binnenkant. Dit recept is het proberen waard!

2. Chocoladetaart die zo klaar is

Vind je het leuk om een lekker toetje te maken, maar is lang in de keuken staan niet jouw ding? Dan is deze verrukkelijke chocoladetaart echt iets voor jou. Binnen tien minuten is hij klaar. Want deze taart bak je niet in de oven, maar in de magnetron. En als het nog niet perfect genoeg klonk, maak je deze taart namelijk van cassave-meel, dat is glutenvrij én ook nog eens goed verteerbaar. Dit is het recept.

3. Abrikozen-hazelnoottaartje

Dit lekkere taartje is in een mum van tijd gemaakt. Je hebt alleen je koelkast en vriezer nodig. De bodem is gemaakt van onder andere gedroogde abrikozen en geroosterde hazelnoten. Ook de vulling is om te smullen, deze krijgt een prachtige roze kleur door middel van de frambozen die ervoor gebruikt worden. Een garnering van rode bessen, geroosterde hazelnoten, frambozen en blauwe bessen zorgt voor een finishing touch. Hier kan je het recept vinden.

4. Nutella-cheesecake

De combinatie van Nutella als hoofdingrediënt en Oreo-koekjes als bodem klinkt al als muziek in de oren als je het aan ons vraagt. De taart is zo gemaakt, hij moet alleen een paar uur in de koelkast staan. Smelt vervolgens de Nutella en dan kan je het uitsmeren over de taart. Om de taart nog af te toppen kan je wat hazelnootstukjes over de taart strooien. En smullen maar! Dit is het recept.

5. Creamy Oreo-taart met witte chocolademousse

Ook deze taart is een aanrader. Wederom met Oreo-koekjes als bodem en chocolademousse als vulling. Iets langer de tijd nemen is voor deze taart wel nodig aangezien de taart vijf uur de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Het wachten is het wel zeker waard. Hier kan je het recept vinden.

6. Bosvruchten-charlotte met vijgen en slagroom

Iedereen zal dol zijn op deze charlotte vanwege het heerlijke fruit. Het beslag is zo gemaakt en heeft eventjes de tijd nodig in de koelkast. De taart kan je versieren met lange vingers en diverse fruit soorten. Denk hierbij aan vijgen, frambozen en bosbessen. Mango-passievrucht of kersenpuree is ook een aanrader bij deze charlotte. Hier vind je het recept.

7. Aperol-cheesecake

Je kan Aperol kennen van Aperol Spritz. Maar een overheerlijke cheesecake kan je ook maken doormiddel van Aperol. Het is een romige taart door de ricotta, haverkoekjes, abrikozen en natuurlijk Aperol. De cheesecake is binnen een handomdraai gemaakt en vervolgens laat je hem een nachtje in de koelkast staan. Dit is het recept.

8. Espresso-cheesecake

Zijn taart en espresso helemaal jouw ding? Dan is deze cheesecake echt het proberen waard. Met een vulling van witte chocolade, walnotencrème en als toplaag een romige espressomousse is het een heerlijke cheesecake. Doordat er een laagje karamel bij zit en de bodem die gemaakt is van geroosterde hazelnoten en geraspte kokos wordt het smullen. Hier staat het recept.

9. Mango kwarktaart

Kwarktaart, wie is daar niet dol op? Toe aan een nieuwe smaak in plaats van aardbei of vanille, dan is deze mango kwarktaart een aanrader. De bodem en vulling zijn binnen no time gemaakt, vervolgens doe je het in de koelkast en voilà. Als je de gewelde abrikozen op de taart doet als topping met een toefje slagroom is die helemaal af. Hier kan je het recept vinden.

Lees ook Gloeiende, gloeiende…: Franse plaattaart met tomaten, mosterd en dragon

10. After Eight cheesecake

Je houdt ervan of niet, mint en chocolade. Deze taart is echt wat voor jou als je van deze combinatie houdt. Het is een romige vulling met een aantal After Eight chocoladestukjes erin. De chocoladetopping zorgt ervoor dat de taart helemaal af is. De bodem is gemaakt van heerlijke, krokante biscuitjes. Et voilà, geniet ervan! Benieuwd geworden? Dit is het recept.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images

Yana MensGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden