Pyjama Beeld GettyImages
PyjamaBeeld GettyImages

Hoe vaak moet je je pyjama nu eigenlijk écht wassen?

De ene persoon slaapt het liefst naakt, de ander draagt liever een pyjama tijdens het slapen. Val jij in de tweede categorie? Dan is het slim om je pyjama niet al te vaak achter elkaar te dragen als je in bed kruipt. Je moet je pyjama namelijk best wel vaak in de was stoppen.

Stay clean, queen.

Bizarre resultaten

Het is je vast wel eens overkomen: 's ochtends uit bed stappen met je pyjama aan en 's avonds weer onder de wol kruipen in diezelfde outfit. Dat het setje soms in de was moet, wordt weleens vergeten.

Het goede nieuws is dat je niet de enige bent die weleens vergeet om een pyjama op tijd te wassen. Uit Brits onderzoek blijkt dat mannen 'm gemiddeld na dertien keer dragen pas in de wasmand gooien, terwijl vrouwen zelfs zo'n zeventien (!) keer dezelfde pyjama aan hebben. Pas als-ie begint te stinken, bleken de 2.500 deelnemers van het onderzoek hun pyjamaatje te wassen.

Vaker dan je denkt

Dat beide uitkomsten nogal opmerkelijk zijn, hoeven we je niet te vertellen. Je zou je pyjama dan ook een stuk vaker moeten wassen dan je waarschijnlijk verwacht. Tijdens je nachtrust zweet je immers en verlies je heel wat huidcellen.

Als die in je pyjama terecht komen en blijven hangen, is dat niet bepaald eh, fris te noemen. Sterker nog, het kan één groot bacteriefeest opleveren en dat kan weer leiden tot infecties en ontstekingen. Niet alleen bij jou, maar óók bij degene die naast je ligt.

Hoe vaak moet je je pyjama wassen?

Hoe vaak moet je je pyjama dan wassen? Net als je beha zou je 'm na vier keer dragen toch echt in de wasmachine moeten gooien. Het liefst op veertig of zestig graden, dan weet je zeker dat je 'm daarna weer schoon van het wasrek haalt. Better safe than sorry!

Bron: Women's Health

Redactie FlairGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden