Young man cleaning his apartment Beeld Getty Images
Young man cleaning his apartmentBeeld Getty Images

Het is bewezen: schoonmakende mannen leven aanzienlijk langer

Zit jouw man liever op de bank dan dat hij bezig is met het huishouden? Niet lang meer! Onderzoek wijst namelijk uit dat mannen langer leven als ze regelmatig schoonmaken in huis. Dat lijkt ons genoeg reden om hem met een dweil en een emmer sop aan het werk te zetten, toch?

Mannen die schoonmaken

De McMaster University en Hamilton Health Sciences voerden in opdracht van het Health Research Institute een onderzoek uit. Wat blijkt? Een halfuurtje huishoudelijke taken doen verkleint bij mannen de kans op vroegtijdig overlijden met maar liefst 28 procent. Wow! Daarnaast neemt de kans op hartproblemen ook nog eens af, met 20 procent. Des te meer reden om eens flink aan het schoonmaken te slaan, mannen!

Lees ook Uit onderzoek is gebleken: seks kan helpen tegen een verstopte neus

Onderzoek

De onderzoekers hebben 130.000 mensen uit 17 verschillende landen bestudeerd. Daaruit bleek dat als mannen gedurende zeven jaar lang minimaal 150 minuten per week actief zijn met schoonmaaktaken, het sterftecijfer met zeker 8 procent afneemt.

Dus als je man geen zin heeft om te poetsen? Zeg dan maar gewoon dat het goed is voor zijn gezondheid om met de stofzuiger en een dweil het hele huis door te gaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: DingenVoorVrouwen | Beeld: GettyImages

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden