Handig: dit is dé koelkastindeling waarmee je geld en eten bespaart Beeld Getty Images
Handig: dit is dé koelkastindeling waarmee je geld en eten bespaartBeeld Getty Images

Handig: dit is dé koelkastindeling waarmee je geld en eten bespaart

Je koelkast zo indelen dat het geld en eten bespaart. Ja, dat kan! Als je de koelkast op een handige manier indeelt, kan je veel euro's besparen. Aangezien de temperatuur verschilt per koelkastplankje, heeft dit effect op de houdbaarheid van je eten en drinken. Als je je planken en lades op de juiste manier indeelt, gaan de producten langer mee en is onnodig producten weggooien verleden tijd!

Temperatuur koelkast

First things first: het is van belang dat de temperatuur in je koelkast rond de 4ºC is. Als je koelkast alleen een knop heeft met verschillende standen, dan kan je het beste de middelste stand kiezen. Als je precies wilt weten welke temperatuur je koelkast is, dan kan je en thermometer ophangen of opplakken. De beste plek voor het beste resultaat van je thermometer is in het midden van je koelkast.

Bovenste planken

De bovenste planken van je koelkast zijn het minst koud, dit is dus een ideale plek voor je boter, kaas en eieren. In de supermarkt worden eieren niet gekoeld bewaard, echter raadt het Voedingscentrum wel aan om je eieren te bewaren in de koelkast.

Als je geopende potten hebt, zijn de bovenste planken ook je beste vriend. Als je naast al deze producten nog plek over hebt, dan is dat ook de perfecte plek voor sauzen en kliekjes.

Onderste planken

Vanzelfsprekend zijn de onderste planken het laagst in temperatuur. Deze planken zijn ideaal om etenswaren te bewaren die snel bederven. Bij vleeswaren en rauwe vis is het dus zeker aan te raden om ze op de onderste plank te bewaren. Alles goed verpakken hierbij is van groot belang, zo voorkom je namelijk kruisbesmetting.

Een handige tip is om je producten op de onderste plank zo ver mogelijk achterin neer te leggen, dit is namelijk de plek waar het het koudst is.

Lees ook Deze bizarre middeltjes zorgen dat je bos bloemen langer goed blijft

Groentelades

Zoals de naam al zegt bewaar je in de groentelades voor het beste resultaat alleen groente en fruit. Door het rijpingsproces van groentes kunnen ze warmte afgeven. Dit kan het beste onder controle gehouden worden door ze in de lades te bewaren.

Deur van de koelkast

De deur is de perfecte plek voor eten en drinken wat niet snel bederft. Denk hierbij aan sauzen, pesto of kappertjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden