vaatwasser Beeld Getty Images
vaatwasserBeeld Getty Images

Handig: deze dingen kun je ook in de vaatwasser schoonmaken

Wat moesten we toch zonder een vaatwasser? Deze wondermachine maakt niet alleen bestek, borden en pannen schoon, ook onderstaande voorwerpen komen er weer fris uit.

Is dat even handig!

Plastic speelgoed

Plastic speelgoed is een bron van bacteriën. Wil je het snel desinfecteren, plaats het dan in de vaatwasser. Het komt er helemaal schoon uit. Ook speelgoed van je huisdieren kun je mee laten draaien. Let op: elektronisch speelgoed is natuurlijk géén goed idee.

Afwasborstels

Af en toe heb je gewoon servies dat je niet in de vaatwasser durft te doen, vanwege de breekbaarheid of de opdruk. Een afwasborstel in huis hebben is dus geen overbodige luxe. Hoe je die schoonmaakt? Met de vaatwasser natuurlijk.

Pedaalemmertjes

Ook al plaats je een plastic zak in je pedaalemmertjes, het kan best nog vies worden op de bodem. Als jouw prullenbakje niet te groot is, kan ie prima een rondje mee in de vaatwasser.

Vazen

Als je zo lang mogelijk van je bloemen wilt genieten, is het belangrijk om de vazen zo schoon mogelijk te houden. Je kunt ze eenvoudig met de hand afwassen, maar als je voor het gemak kiest, dan kunnen ze ook mee in de vaatwasser. Fijn!

Houder voor tandenborstels

Heb je een beker in je badkamer staan voor de tandenborstels? Ook deze kun je meenemen in de vaatwasser, net als de bekerhouder uit je auto.

Sponsjes

Bacteriën en schimmels zijn dol op een vochtige omgeving. Sponsjes en vaatdoekjes zijn daarom ideaal voor ze. Om de ziektekiemen te doden, kun je de doekjes en sponsjes in de vaatwasser doen.

Vieze kookluchtjes verwijderen?

Zo doe je dat!

Slippers

Waarschijnlijk ben je nog nooit op het idee gekomen, maar slippers kunnen ook in de vaatwasser. Zet ze wel vast met een knijper, zodat ze niet door de vaatwasser gaan slingeren.

Roosters afzuigkap

Wat een werk om dat vettige en plakkerige rooster te boenen. Bespaar jezelf wat tijd en maak dit rooster schoon in de vaatwasser.

Bestekbak

Zeg eens eerlijk: hoe vaak maak je jouw bestekbak schoon? Een leuk werkje is het zeker niet. Als je geen zin of tijd hebt om dit regelmatig schoon te maken, klop dan bij je beste vriend de vaatwasser aan. Handig!

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden