Geen lelijke, uitgeholde kaarsen meer: zó brand jij je kaars op de goede manier
Nu het buiten koud en donker is, zorgen we binnen voor een sfeervol huis. Kaarsen zijn dé perfecte manier om je huis nog knusser te maken. Maar wist je dat veel mensen hun kaarsen op de verkeerde manier branden, waardoor ze uithollen? Zonde van je luxe geurkaars. Maar hoe doe je het dan wel goed?
Je hebt vast weleens zo'n mooie grote (dure) geurkaars aangeschaft. Je hebt hem een tijdje laten branden, maar als je 'm vervolgens uitblaast, blijft er een lelijk uitgehold gat in de kaars achter. Of wat denk je van die mooie lange kaarsen die enorm gaan lekken? Not fun. Gelukkig kun je hier iets tegen doen. Het belangrijkste is dat je de kaars op het goede moment uitblaast. Veel mensen doen dit namelijk veel te vroeg. Maar hoe doe je het dan goed?
Geduld is een schone zaak
De kaars steek je gewoon aan zoals je normaal ook zou doen. Blaas hem niet na een half uur al uit. Je moet hem veel langer laten branden, minstens een paar uur. Hierdoor zorg je ervoor dat je de bovenste laag van de kaars helemaal opbrandt. Als hij dan na het uitblazen weer afkoelt en verhardt, heb je een mooie gladde bovenkant. Als je dan de volgende keer de kaars weer aanzet, brandt hij direct weer mooi.
Lees ook Roxeanne Hazes weet nog niet of ze wil optreden bij ‘Holland Zingt Hazes’
Druipende kaarsen
En dan die lange kaarsen: erg mooi, maar ze kunnen vreselijk gaan druipen. Hoewel die druppels kaarsvet langs de kaars best sfeervol staan, kan het ook nare vlekken veroorzaken op je meubels. Om dit te voorkomen leg je de kaarsen een nachtje in een bak met zout water, tipt RTL Nieuws. Voilà, geen druipers meer. Kun je eindelijk genieten van je mooie kaarsen.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Bron: RTL nieuws | Beeld: Getty Images