'Emily in Paris' meets 'The Holiday': déze serie is online nu in één keer te bingen Beeld Amsterdam
'Emily in Paris' meets 'The Holiday': déze serie is online nu in één keer te bingenBeeld Amsterdam

'Emily in Paris' meets 'The Holiday': déze serie is online nu in één keer te bingen

Een populaire influencer worden door wat foto’s van een croissant te maken. Emily (die 'in Paris') overkwam het, maar erg realistisch is het natuurlijk niet. De serie 'Amsterdam Ave', die óók erg doet denken aan onze favo kerstfilm The Holiday', is dat wel en verdient zeker een plekje op je december-watchlist.

Leven over de grens

Leuk detail: de webserie (lekker makkelijk gewoon online te bewonderen) is geproduceerd is door een bijna geheel vrouwelijke crew. Daarnaast geeft de show een nét wat realistischer van leven in het buitenland. Nee Emily, je kunt niet overal très voorzetten en daarmee wegkomen.

'Amsterdam Ave'

Amsterdam Ave speelt zich zoals je misschien al zou verwachten, grotendeels af in Amsterdam. Dat heeft weinig met het buitenland te maken, maar let op: de serie speelt zich ook deels af in New York. Twee vrouwen, een Nederlandse en Amerikaanse, wisselen van plek (The Holiday-vibes!) om zo hun dromen waar te maken. Neem Maya: zij woont met haar verloofde Jordi in Amsterdam en droomt van een grootse acteercarrière. Als een auditie voor de Manhattan Academy of Dramatic Arts op haar pad komt, laat ze die natuurlijk niet schieten. Maar dat maakt dat ze voor een moeilijke keuze staat.

Woningruil 2.0

Ook de Kyran is klaar om haar leven compleet om te gooien. Ze wil maar wat graag dj worden, maar als Indiaas-Amerikaanse vrouw zijn er heel wat verwachtingen vanuit haar familie. En die hebben helaas voor Kyran niks met dj'en te maken. Toch durft ze het aan: ze schrijft zich in voor een dj-wedstrijd in Amsterdam (ook wel de Dance Capital van de wereld genoemd) en... wordt geselecteerd! Kyran besluit haar koffers te pakken en het avontuur aan te gaan. De twee vrouwen ontmoeten elkaar online en besluiten van plek te ruilen.

Lees ook We willen opnieuw en opnieuw kijken: déze nieuwe kerstserie (!) raakt precíes de juiste snaar en meer

Bekende namen

Deze serie mag dan geen grootse Videoland- of Netflix-productie zijn, maar de cast bestaat verrassend genoeg wel degelijk uit grote Amerikaanse én Nederlandse namen. Zo zijn onder anderen Catherine Curtin (Orange is the New Black en Stranger Things) en Beau Schneider (GTST) te zien in de Amsterdam Ave, dat staat voor Amsterdam Avenue. Enthousiast geworden? Bekijk de complete serie híer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

https://www.youtube.com/watch?v=KBnHLhSSQTQ

Bron: VIVA | Beeld: Amsterdam Ave

Justine WoutersonAmsterdam

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden