water besparen Beeld Getty Images
water besparenBeeld Getty Images

Dansend in de douche: met deze muzikale truc kun je heel veel water besparen

Is je gasrekening torenhoog? Dan is het slim om korter te douchen om water én geld te besparen. Je kunt een douchetimer gebruiken óf luisteren naar muziek om water te besparen. Huh?

Al schrobbend en luisterend naar Ariana Grande of Beyoncé kun jij besparen op je gasrekening aan het einde van de maand. Wie had dat gedacht?

5 minuten douchen

Je bespaart per jaar ruim 15.000 liter warm water als huishouden als je maximaal 5 minuten doucht per keer. Dat is zo’n 60 m3 gas per jaar en scheelt tientallen tot honderden euro's per jaar als je je aan dat tijdslimiet houdt. Om die korte douchebeurt toch een beetje leuk te houden, kun je muziek gebruiken als timer.

Spotify playlists

Kans is groot dat je al eens muziek luistert tijdens het douchen. Waarschijnlijk heb je dan je standaard playlist aan en komen er meerdere liedjes voorbij, waardoor je zo 15 minuten onder de douche staat. Maar daar is een oplossing voor!

Drinkwaterbedrijf Dunea heeft een playlist aangemaakt op Spotify genaamd 'Douchen met Dunea’. Daar staan allemaal nummers in die ongeveer 5 minuten duren. Kies een van die nummers uit en zet de kraan aan. Is het liedje voorbij? Dan is het dus ook tijd om je douchebeurt af te ronden.

Zijn de liedjes van die playlist niet helemaal je smaak? No worries. Zoek op Spotify gewoon naar ‘5 minute long songs’ en je hebt keuze uit genoeg liedjes rond dat tijdsbestek. Van Ariana Grande en Lady Gaga tot aan Beyoncé en Coldplay. Muziek aan, douchen en besparen maar!

Bron: Margriet

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden