Binnenkijker: lekker creatief met touw Beeld
Binnenkijker: lekker creatief met touw

Binnenkijker: lekker creatief met touw

We weten het al sinds de seventies: van touw kunnen geinige dingen worden gemaakt. Heel mindful en je houdt er nog wat leuks aan over ook. Twee vliegen, één klap.

Handen vrij

Nodig:

• vurenhouten plank

• macramékoord van getwijnd katoen 12/24 naturel (Pipoos)

• katoentouw geslagen 8 mm ecru (touwbestellen.nl)

• Prym reparatieset, handwerknaalden universeel 5 stuks (bol.com)

• boortje 4 mm

Zo ga je te werk:

Kies een plank op maat naar wens. Hier is een vurenhouten plank van 78x15 cm gebruikt. Maak met een boortje van 4 mm het eerste gaatje en vervolgens op 5 cm afstand het tweede gaatje. Het derde gaatje op 3 cm afstand van het tweede gaatje, daarna weer 5 cm en ga zo verder.

Zorg ervoor dat het eerste en laatste gaatje op gelijke afstand van de rand van de plank zitten. Hier is rekening gehouden met 4,5 cm aan beide kanten. Afhankelijk van de dikte van je touw boor je onder elk gaatje nog een gaatje, op bijvoorbeeld 7-8 mm bij gebruik van 8 mm dik touw.

Leg nu een lang touw over de plank en steek met behulp van een geschikte naald, zoals een zaknaald, macramétouw van 2 mm dik (of een ander dun koord) van onderen door het eerste gaatje, over het touw en vervolgens terug door het gaatje eronder. Herhaal dit zodat het touw met twee lussen wordt vastgezet.

Trek het koord aan de achterkant stevig aan, leg er een knoop in en knip het af. Herhaal deze stappen voor de overige gaatjes. Zorg ervoor dat elke lus ongeveer even groot wordt, dit kun je doen door er iets tussen te leggen. Wil je ook de kleine lussen gebruiken, geef die dan wat ruimte door er bij het knopen bijvoorbeeld een potlood onder te leggen. Bevestig de plank tegen de muur of op een deur.

null Beeld

Lees ook Binnenkijker: prachtige inspiratie voor je veranda

Kamergenoot

Nodig:

• ecru vlastouw op rol (Dille & Kamille)

• ronde grenen stok ø 22 mm, 60 cm (Hornbach)

• macramékoord getwijnd katoen 12/24 naturel (Pipoos)

• katoentouw geslagen 6 mm ecru (touwbestellen.nl)

• vergrijsd groen jute touw om bamboe stok (Søstrene Grene)

• boortje

Zo ga je te werk:

Boor gaatjes in de uiteinden van de stok en maak daar een lang stuk touw aan vast om de wanddecoratie aan op te kunnen hangen. Gebruik verschillende soorten en kleuren touw voor het maken van de kwasten. Als accent tussen het beige en ecru is vergrijsd groen mooi. Voor elke kwast vouw je 11 stukken van minstens 40 cm lang dubbel.

Leg de dikke streng touw op tafel. Knoop het midden van de streng samen met een lang stuk katoenen touw. Pak de streng op bij het geknoopte stuk touw en vouw beide delen van de streng naar beneden. Knoop de loshangende delen strak samen met een stukje touw en maak een dubbele knoop. Knip zo nodig de onderkant van de kwasten bij. Tot slot maak je de kwasten vast aan de stok met het overgebleven stuk touw. Het is mooi om de kwasten 10 à 15 cm onder de stok te hangen.

null Beeld

Deze binnenkijker staat in Flair. De overige tips met touw lees je in Flair 22-2022.

Productie en styling: Janneke Peters | Fotografie: Louis Lemaire | Tekst: Floor Roelvink

Yana Mens

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden