Photo of a  scared woman watching a horror movie  at nigh and eating popcorn Beeld Getty Images
Photo of a scared woman watching a horror movie at nigh and eating popcornBeeld Getty Images

Bewezen: je verbrandt flink wat calorieën wanneer je een horrorfilm kijkt

Het is oktober, de maand die afgesloten wordt met de feestdag Halloween. Nu de blaadjes van de bomen vallen en het ook ietsjes kouder is, is deze maand perfect om veel horrorfilms te kijken. En laat dat nou ook nog goed zijn voor de lijn. Do we need to say more?

Calorieën verbranden

Uit onderzoek van de universiteit van Westminister blijkt dat je calorieën verbrandt wanneer je een horrorfilm kijkt. Ja echt! Gemiddeld verbrandt iemand 133 calorieën per enge film. Tel maar op als jij lekker aan het bingen geslagen bent.

Tijdens het onderzoek werden tien horrorfilms getoond aan de proefpersonen. De harten van de deelnemers gingen bij alle films sneller kloppen. “Als dat gebeurt, wordt het bloed sneller door het lichaam gepompt, waardoor het lichaam een adrenalinestoot ervaart”, verklaarde de hoofdonderzoeker Richard Mackenzie. Die adrenaline remt de eetlust én eten wordt sneller verteerd. Dat zorgt er uiteindelijk dus voor dat je calorieën verbrandt.

Lees ook Griezelavondje op de bank: nieuwe Netflix horrorhit met ‘Sex Education’s’ Asa Butterfield

Klassieke horrorfilms

Tijd voor wat cijfers. De meeste calorieën werden in het onderzoek verbrand door een klassieke horrorfilm. Tijdens het kijken naar The Shining verbrandde de proefpersonen maar liefst 184 calorieën. Dat staat gelijk aan een half uur wandelen of een uur de ramen lappen. Wow! Op de tweede plek staat Jaws met 161 calorieën. Plek drie is voor nog een klassieker, namelijk The Exorcist (158 calorieën).

Hieronder volgt het lijstje van de overige onderzochte films. Maar je kunt natuurlijk zelf de proef op de som nemen en andere horrorfilms gaan ‘testen’.

  1. Alien, 152 calorieën
  2. Saw, 133 calorieën
  3. A Nightmare on Elm Street, 118 calorieën
  4. Paranormal Activity, 111 calorieën
  5. The Blair Witch Project, 105 calorieën
  6. The Texas Chain Saw Massacre, 107 calorieën
  7. [REC], 101 calorieën

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Getty Images

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden