8 dingen die niet-vroege vogels helaas maar al te goed herkennen Beeld Getty Images
8 dingen die niet-vroege vogels helaas maar al te goed herkennenBeeld Getty Images

8 dingen die niet-vroege vogels helaas maar al te goed herkennen

Blijf jij 's ochtends liever lekker warm in je bed liggen dan dat vroeg opstaat en een frisse douche neemt? Je bent niet alleen. Ook wij komen in de ochtend meer dan eens met tegenzin ons stinkende nest uit en herkennen onszelf perfect in volgende zaken.

1. Dromen dat je al opstond en je aankleedde

Als je (weer eens) te lui bent om na het eerste alarm je bed uit te stappen, gebeurt het weleens dat je weer indut. En alsof dat niet erg genoeg is, droom je dan ook nog eens dat je je - zoals het een voorbeeldige volwassene betaamt - aankleedt, ontbijt en de deur uit loopt. Niet dus.

2. Je durft je lievelingslied niet meer als wekker in te stellen

Zo heb je namelijk al meerdere van je lievelingsliedjes verpest. Hoeveel je ook van muziek geniet, als je er té vroeg in de ochtend mee geconfronteerd wordt, kan je lievelingsdeuntje het wel schudden.

3. Meerdere alarmen

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Voor de veiligheid stel je dus voor het slapen gaan meer dan één alarm in. Just in case.

4. Je ligt tot tien minuten nadat je gewekt werd nog de noodzaak van je ochtendplanning te relativeren

Is het nou echt zo noodzakelijk dat je vandaag die hele to-do lijst afmaakt? Zou het echt zó nodig zijn om vandaag zelf een gezonde lunch in elkaar te flansen? Je kunt je lunch ook kopen in de broodjeszaak aan de overkant van de straat. En je haar wassen? Misschien toch maar voor de derde dag op rij droogshampoo gebruiken. Geen hond die het merkt.

5. Wekker niet op armlengte

Helaas ken je jezelf ondertussen al iets beter dan dat en weet je dat zélfs meerdere alarmen jou niet uit je bed gestampt krijgen. Daarom zou je je wekker op een plek moeten zetten waar je hem niet meteen uit kunt meppen. Je bureau, bijvoorbeeld.

6. Dé ochtendhel: menselijke interactie

Je hebt absoluut geen tijd om je lief of andere gezinsleden 's ochtends te begroeten. Je kan je enorm irriteren aan die ene happy huisgenoot die elke ochtend al de oren van je kop kletst. Al die irritante verhalen, lastige vragen of vervelend commentaar mogen ze bewaren voor later op de dag. Joe-joe!

7. 's Avonds douchen

Zo kun je tóch nog een kwartiertje langer dutten in de ochtend. Ideaal!

Lees ook: Met deze vijf tips is opstaan voortaan kinderspel

8. 10 minuten langer blijven liggen om dan je bus te missen?

Uiteindelijk moet je aan jezelf toegeven dat je zelden tot nooit van je gemakzuchtige fouten leert. Je bent dan ook bereid om enkele opofferingen te doen. Al was het maar voor tien minuutjes extra quality time met je bed. Ietsje later op werk verschijnen, moet kunnen toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden