Desiccant or silica gel indifferent packaging and spread on blue background. Beeld Getty Images/iStockphoto
Desiccant or silica gel indifferent packaging and spread on blue background.Beeld Getty Images/iStockphoto

7x wat je allemaal kunt doen met silicagelzakjes

Gooi jij ook altijd die zakjes met korrels weg die je krijgt bij een nieuw paar schoenen? Er staat letterlijk ‘throw away’ op de witte silicagelzakjes, dus zo gek is dat niet. Toch kun je deze kleine zakjes, gevuld met vocht absorberende kristallen, voortaan beter bewaren. Ze zijn namelijk handig voor allerlei dingen in huis.

1. Glanzend zilver

Zilveren sieraden kunnen snel dof worden als ze in aanraking komen met vocht. Dit probleem los je op door een paar silicagelzakjes te bewaren in je
sieradendoosje.

2. Droogbloemen

Droogbloemen zijn hip. Lucky you, je kunt ze heel makkelijk zelf maken door te laten drogen met een zakje silicagel. Leg de bloemen tussen de korrels in een luchtdicht bakje. Binnen een paar dagen heb je zelfgedroogde bloemen.

3. Stinkende sportkleding

Kleding die na het sporten in een tas blijft zitten, kan behoorlijk gaan stinken. De witte zakjes zijn je redder in nood. Leg een paar silicagelzakjes in je sporttas en je tas zal veel frisser ruiken.

4. Waterschade aan telefoon

Oh nee, je telefoon is in het water gevallen. Geen rijstkorrels, maar silicagelkorrels zijn je beste vriend. Een paar dagen je telefoon in een bakje met deze korrels leggen, beperkt de waterschade.

5. Tuinzaden bewaren

Voor iedereen die houdt van tuinieren: tuinzaden kun je gemakkelijk vochtvrij houden door ze te bewaren met een zakje silicagel.

6. Roestend gereedschap

Waar die witte zakjes niet allemaal goed voor zijn... Het voorkomen van roestend gereedschap los je op door er een paar silicagelzakjes bij te leggen.

Lees ook Wist je nog niet: dit kun je allemaal doen met vaseline

7. Roestende scheermesjes

Ook scheermesjes kunnen na loop van tijd gaan roesten. Als het mesje nog scherp is, is dat best zonde. We hoeven je denk ik niet te vertellen hoe je dit op kunt lossen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden