7 waanzinnige dingen die je vast nog niet wist over de IKEA Beeld
7 waanzinnige dingen die je vast nog niet wist over de IKEA

7 waanzinnige dingen die je vast nog niet wist over de IKEA

Is de IKEA één van jouw favoriete uitstapjes en ga je ook altijd met veel meer naar huis dan gepland? Of krijg je juist altijd ruzie tijdens een bezoekje aan deze Zweedse meubelgigant en word je gek van het gebrek aan frisse buitenlucht? Wat je gevoelens ten opzichte van deze winkel ook zijn deze 7 IKEA-feitjes gaan je zeker verbazen!

1) Wist je dat er elke 10 seconden een Billy kast verkocht wordt bij een IKEA? De Billy kast is IKEA's meest populaire product.

null Beeld

2) Ikea gebruikt 1% van al het hout op de wereld voor hun productie.

null Beeld

3) De namen van hun producten zijn minder willekeurig dan ze misschien lijken. Zo krijgt beddengoed meestal een planten- of bloemennaam; kleden krijgen de naam van een plaats in Denemarken; tuinmeubels de naam van een Zweeds eiland en stoelen en bureaus krijgen een mannennaam.

null Beeld

4) De naam IKEA is niet Zweeds. Het is een samenstelling van de eerste letters van de voor- en achternaam van de oprichter: Ingvar Kamprad samen met de eerste letter van de boerderij waar hij opgroeide: Elmtaryd en de plaats waar deze stond: Agunnaryd

null Beeld

5) Het "IKEA-effect" is echt een ding. Onderzoekers van de Harvard Business School en Yale University onderzochten of mensen producten die ze zelf in elkaar gezet hebben meer waarderen. En wat blijkt, dat is zo! Zelfs als het resultaat eigenlijk niet zo geslaagd is

null Beeld

6) Vorig jaar werden er 198 miljoen (!) IKEA-catalogi gedrukt! De catalogus werd uitgegeven in 56 verschillende edities en 27 talen.

null Beeld

7) 1/10 van alle meubels in Groot-Britannie komt van de IKEA en er wordt geschat dat sinds 1987 één op de vijf kinderen in dit land verwekt is op een IKEA-matras.

null Beeld

Lees ook:

Briljant: Ikea ziet samenwerking met Kanye West wel zitten!

Video: Hoera! Een ballenbak voor volwassenen bij Ikea

Do it yourself: Ikea hacks!

Bron: quest.nl / businessinsider.co.uk / ikea.com

Marte Westdijk

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden