11 verrassende dingen die je waarschijnlijk niet wist over The Notebook Beeld
11 verrassende dingen die je waarschijnlijk niet wist over The Notebook

11 verrassende dingen die je waarschijnlijk niet wist over The Notebook

Het is bijna 12 jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennismaakte met het ultieme liefdesverhaal van Noah en Allie in The Notebook. Iedereen weet intussen dat de film gebaseerd is op een boek van Nicholas Sparks, maar er zijn ongetwijfeld ook dingen die je nog níét wist over de film. Wij sommen ze even voor je op.

 1. Ryan Goslin kreeg de rol van Noah Calhoun toen hij nog niet bekend was. Regisseur Nick Cassavetes vond dat Ryan de perfecte kandidaat was omdat hij niet erg knap was (Wat?!) en eruitzag als een 'gekke jongen'.
 2. Ryan Goslin kreeg de rol van Noah Calhoun toen hij nog niet bekend was. Regisseur Nick Cassavetes vond dat Ryan de perfecte kandidaat was omdat hij niet erg knap was (Wat?!) en eruitzag als een 'gekke jongen'.
 3. Ryan Goslin kreeg de rol van Noah Calhoun toen hij nog niet bekend was. Regisseur Nick Cassavetes vond dat Ryan de perfecte kandidaat was omdat hij niet erg knap was (Wat?!) en eruitzag als een 'gekke jongen'.
 • Gosling en Cassavetes reisden zelf door het land op zoek naar de actrice die de rol van Allie zou vertolken. Zo deden Britney Spears, Reese Witherspoon en Jessica Biel auditie, maar waren beide heren pas echt onder de indruk na het zien van Rachel McAdams. Zij begreep de rol van Allie het beste, maar moest wel énorm hard huilen toen ze het script voor de eerste keer las.
 • Ryan en Rachel kregen tijdens het filmen verschillende keren flinke ruzie. Zo schreeuwden ze continu tegen elkaar en vroeg Gosling zelfs enkele keren haar te vervangen door een andere actrice.
 • In 2005 won het filmkoppel de MTV Movie Award voor Best Kiss, waarna ze ook in het echte leven begonnen te daten. De relatie duurde ongeveer 3,5 jaar en eindigde in 2009.
 • Gosling en McAdams zijn beiden van Canadese afkomst en werden zelfs in hetzelfde ziekenhuis geboren.
 • Het tweede deel van de film werd eerst opgenomen. Om zich voor te bereiden voor de rol van Noah en de nodige spieren te kweken, ging Gosling twee maanden bij een meubelmaker werken. Zo was hij ook in staat om de eettafel die in de film voorkomt zelf te maken.
 • De cast kreeg na het filmen van het tweede deel een rustpauze, waarin Gosling 9 kilo moest afvallen om te transformeren in de jongere versie van Noah in het eerste deel van de film.
 • De populaire scène waarin het koppel in een bootje vaart tussen witte zwanen was eerst afgekeurd omdat het te gevaarlijk zou zijn. Zo waren er geen vogelexperts aanwezig op de set, waardoor de zwanen niet getraind waren.
 • Noah's bekende quote 'What do you want?' werd verzonnen door Ryan Gosling zelf.
 • Tijdens de romantische regenscène was het buiten niet echt aan het regenen, waardoor het koppel werd natgespoten door de crew met een brandweerslang. Rachel McAdams zei later dat er zó veel water was, dat het in haar ogen kwam.
 • Ryan Gosling droeg tijdens de film bruine contactlenzen zodat zijn ogen overeenkwamen met de ogen van James Garner, die de oude Noah speelt. De originele kleur van zijn ogen is blauw.

Lees ook:

Laura Massoels

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden