Masked singer Beeld RTL
Masked singerBeeld RTL

Wow: zó hoog is de geldboete voor ‘The Masked Singer’

Hét belangrijkste onderdeel van The Masked Singer is natuurlijk de identiteit van de zingende en dansende BN’ers. Het programma staat of valt met extreme geheimhouding. Er wordt veel gepraat over de torenhoge boete die deelnemers riskeren als ze hun mondje voorbijpraten, maar hoe hoog is die nou eigenlijk?

Door: Veronica Superguide - Stefan Keerssemeeckers

RTL wil deze vraag niet beantwoorden, dus kijken we wat oud-kandidaten en juryleden er over zeggen.

Eddy Zoëy geeft antwoord

Deelnemers van The Masked Singer die hun mond voorbijpraten riskeren een enorme boete. Door de populariteit van de show is deze bestraffing een soort legende geworden, maar hoe hoog hij is weten we eigenlijk al (ongeveer).

Wat blijkt? In het allereerste seizoen van The Masked Singer deed Eddy Zoëy mee als De Papegaai. Na zijn uitschakeling schoof hij aan bij Beau en liet hij de hoogte van het bedrag per ongeluk vallen. “Twee ton, tweeënhalve ton, zoiets.” Whoops. Dat had natuurlijk niet bekend mogen worden.

The Masked Singer-geheimhouding

Volgens Eddy draait de geheimhouding natuurlijk niet alleen om de boete. “Je wil zo’n programma ook gewoon niet verpesten.” Achter de desk bij RTL Boulevard beleefde hij trouwens vreselijke momenten als hij met een uitgestreken gezicht over The Masked Singer moest praten. “Dat was drama. Helemaal omdat Rick Brandsteder, die smiecht, me stond te beschuldigen.”

Carlo Boszhard geeft uitsluitsel

Babette van Veen, die De Vlinder vertolkte, sprak in Veronica Superguide ook over een torenhoge boete, waardoor ze het haar eigen kinderen niet eens durfde te vertellen.

Panellid Carlo Boszhard gaf ooit bij Eva Jinek uitsluitsel toen hij over het nieuwe seizoen geïnterviewd werd. Boszhard moest zijn woorden over de deelnemers op een zilveren schaaltje wegen: “Wij hebben een contract getekend van 2,5 ton.”

Volgens Buddy Vedder mogen ze tien weken niets zeggen, behalve natuurlijk als een kandidaat eenmaal ontmaskerd is in de uitzending.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron Veronica Superguide

Veronica Superguide - Stefan KeerssemeeckersRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden