Vrouw en baby Beeld Getty Images
Vrouw en babyBeeld Getty Images

PREMIUM

Roos (34): ‘Ik gebruikte deze man om mijn kinderwens in vervulling te laten gaan’

Iedere week vertelt een lezeres over haar liefdesleven. Deze week de 34-jarige Roos. De liefde van haar leven verbrak hun relatie.

Door: Libelle - Femke Sterken

Roos (34): “Toen mijn grote liefde me twee jaar geleden verliet, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Hij zag onze relatie niet meer zitten. Waarom snap ik nog steeds niet. Hij kwam met argumenten als: ‘Ik heb het idee dat er meer is, dat ik meer kan voelen voor een vrouw dan wat ik voor jou voel’ en ‘Ik weet niet wat ik met mijn leven wil, ik heb tijd nodig om uit te zoeken welk pad ik wil bewandelen.”

Gebroken hart

“Ik kon er niks mee en bleef gebroken achter. Voor mij was hij de man met wie ik oud wilde worden. Nooit eerder had ik zoveel liefde voor iemand gevoeld en ik was er ook van overtuigd dat ik geen man meer tegen zou komen die hetzelfde bij me teweeg zou brengen. Ondertussen tikte mijn biologische klok door. Juist op het moment dat ik voelde dat het tijd werd om aan kinderen te beginnen, had ik geen relatie meer. Ik raakte in paniek. Moest ik nu werkelijk accepteren dat het leven misschien anders zou lopen dat ik wenste?”

Chantal is ongewenst kinderloos

‘Door hem sta ik met lege handen’

Ouderwets het hof gemaakt

“En toen liep ik Hans tegen het lijf. Een heel lieve man die op slag verliefd op mij was en veel moeite voor me deed. Hij heeft me echt op de ouderwetse manier het hof gemaakt, compleet met chocolade, bloemen en cadeautjes. Of ik ervoor viel? Om heel eerlijk te zijn, deed het me niet zo veel, maar ik zag ineens wel weer de mogelijkheid om toch een kind te krijgen. Ik besloot het te proberen met Hans. Al na drie maanden woonden we samen en een half jaar later raakte ik in verwachting. Ik voelde me er ergens wel schuldig over dat ik deze man gebruikte om mijn kinderwens in vervulling te laten gaan, maar die drang was sterker dan ik.”

Praktische keuze

“Mijn vrienden weten hoe het zit tussen Hans en mij en ik merk dat ze mijn praktische keuze veroordelen. Toch denk ik dat ik er goed aan heb gedaan. Het is wel gebleken dat dromen over een lang en gelukkig leven met je grote liefde niet altijd uitkomen. Hans en ik zijn gelukkig met ons kindje en dat vind ik het belangrijkst. Ik ben hem dankbaar voor wat hij me heeft gegeven, maar ik zal nooit van hem kunnen houden zoals hij van mij houdt. Mijn hart is van iemand die het niet wilde.”

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten, van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Libelle - Femke SterkenGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden