soapsterren Beeld Brunopress
soapsterrenBeeld Brunopress

PREMIUM

Moneymakers: deze BN'ers gingen van soapsterren naar multimiljonair

Ooit was ze een alleenstaande moeder met geldzorgen, nu heeft Fajah Lourens (41) plannen om haar eigen bedrijf te verkopen. Voor 150 miljoen euro! Ook déze voormalige soapsterren zijn nu multimiljonair.

Door: Story - Karin Riethoven

Fajah begon haar carrière als soapster, en dat geldt voor meer bekende Nederlanders die hun bankrekening tot grote hoogte hebben zien groeien.

Fajah Lourens

Op het moment dat Fajah Lourens op 21-jarige leeftijd haar entree maakte in Goede Tijden, Slechte Tijden woonde ze al vijf jaar op zichzelf en was ze alleenstaande moeder van haar toen tweejarige dochter Irem. Ze kocht haar eerste huis en niet veel later ontmoette ze Daniel, met wie ze zoon Shai (15) kreeg.

Met GTST was ze inmiddels gestopt. “Het was heerlijk om niet meer de financiële druk te voelen die ik al jaren voelde. Langzaam begon ik minder te werken, ook omdat dit voor onze relatie beter was”, vertelde ze aan Nu.nl.

Na zeven jaar was ze echter weer single... “Het was ongetwijfeld de zwaarste periode uit mijn leven. Als alleenstaande moeder had ik geldzorgen, een mislukte relatie en twee kinderen.”

Haar droom was om voor haar 40e multimiljonair te zijn. En dat lukte, door haar bedrijf MKBM (Mykillerbodymotivation) en haar boeken over een fit en gezond lichaam, die internationaal zijn uitgebracht. Haar eigen vermogen wordt inmiddels geschat op 3 miljoen euro. Haar ambities liggen nog hoger. ‘Ik wil mijn bedrijf binnen drie jaar voor 150 miljoen verkopen,’ zei ze vorig jaar in LINDA.

Tekst gaat verder onder de foto.

Reinout Oerlemans

Ook voor Reinout Oerlemans (51) was GTST het begin van een glanzende carrière. Na zijn soapavontuur ging hij tv-programma’s presenteren en belegde zijn geld in onroerend goed, wat hem nog veel meer kapitaal opleverde. Daarnaast richtte hij in 2001 zijn bedrijf Eyeworks op.

Zeven jaar later had het bedrijf twaalf vestigingen en verhuisde Reinout met zijn gezin naar Hollywood. In 2014 verkocht hij zijn bedrijf voor 170 miljoen euro aan Time Warner. Met een aandeel van 63,75 procent ontving hij bijna 110 miljoen euro. Inmiddels staat zijn vermogen volgens Quote op 210 miljoen euro. Twee jaar geleden verkocht Reinout zijn huis voor 70 miljoen dollar.

Tekst gaat verder onder de foto.

Rick Engelkes

Hoeveel het vermogen van Rick Engelkes (63) precies bedraagt, is onbekend. Zijn huis in Aerdenhout heeft hij begin april verkocht voor 3,5 miljoen euro. De winst van 1,2 miljoen euro moest hij delen met zijn ex-vrouw Annemarie Paol.

Nadat Rick in GTST doorbrak, legde hij zich toe op het produceren van films en theaterproducties. In 2008 kende hij financieel zware tijden, maar daar kwam Rick weer bovenop. In 2021 was zijn eigen vermogen een kleine miljoen euro. De vraag is wel hoe en wanneer Rick de 3,7 miljoen euro coronasteun gaat terugbetalen die hij ontving voor de musical Willem van Oranje, die nooit is gespeeld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nicolette van Dam

Twintig jaar was Nicolette van Dam (38) toen ze als actrice in de jeugdserie ZOOP verscheen. Voor haar rol in de bioscoopfilm ZOOP in India werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf. Daarnaast ging ze presenteren en zette ze zich in voor goede doelen.

Met haar broer is ze eigenaar van de succesvolle Brasserie van Dam in Amsterdam. Tijdens corona was Nicolette een van de eerste horecaondernemers die complete maaltijden bij mensen thuis gingen bezorgen. Inmiddels wordt haar vermogen door insiders rond de 10 miljoen euro geschat.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nikkie Plessen

Mode-onderneemster Nikkie Plessen (37) schopte het vorig jaar tot de top 100 jonge selfmade miljonairs van Quote. Nikkie stond op de 47e plek met een vermogen van 28 miljoen euro. Iets wat ze op haar 18e, toen ze in Onderweg naar Morgen debuteerde, niet had durven dromen.

Nadat ze in 2010 het RTL5-programma Holland’s Best Fashion Designers had gepresenteerd, startte ze haar eigen modelabel. Zes jaar later wist ze het Britse supermodel Kate Moss te strikken en spreidde haar bedrijf zich wereldwijd uit.

Tekst gaat verder onder de foto.

Yolanthe Cabau

Ook Yolanthe Cabau (38) schitterde – ze was toen 20 jaar oud – in Onderweg naar Morgen. Ze zou financieel meer dan goed uit haar scheiding van Wesley Sneijder zijn gekomen, maar Yolanthe is zeker niet op haar lauweren gaan rusten.

In Hollywood, waar ze tegenwoordig met hun zoontje Xess Xava woont, heeft ze een eigen bedrijf opgericht, genaamd Cabau, waarmee ze haar lifestyle deelt, fitnessoefeningen laat zien en allerhande producten verkoopt. Hiermee en via haar social media – met 1,3 miljoen volgers – verdient ze genoeg om zich in Hollywood met vele anderen te kunnen meten. Insiders schatten haar vermogen op 16 miljoen euro.

Tekst gaat verder onder de foto.

Winston Gerschtanowitz

Op 20-jarige leeftijd maakte Winston Gerschtanowitz (46) zijn debuut in Goudkust, maar hij vond zichzelf toen al meer een ondernemer. Op jonge leeftijd verkocht hij vanuit zijn kluisje op het Keizer Karel College in Amstelveen horloges van Russische makelij en luxueuze pennen. Zelf heeft hij hier ooit over gezegd: “Ik sta bekend als die jongen die nog zand verkoopt aan inwoners van de Sahara.”

Als ambassadeur van de Postcodeloterij zou hij per jaar vier ton verdienen en voor zijn presentatie- en denktankwerk bij SBS6 zou daar nog eens een half miljoen bij komen. Ook heeft hij aandelen in de designermarktplaats-app Whoppah, die zeer succesvol is. Men schat zijn vermogen rond de 6 miljoen euro.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ruud Feltkamp

Stille wateren hebben diepe gronden. Dat zou zeker opgaan voor Ruud Feltkamp (33), die lange tijd in GTST de rol van Noud speelde. Na twaalf jaar verliet hij de serie om zich met cryptomunten bezig te houden. En met succes. In 2021 had zijn bedrijf, dat hij samen met zijn broer Pim heeft, liquide middelen van ruim 1,7 miljoen euro, drie keer zoveel als het jaar daarvoor.

Story.nl brengt het laatste nieuws uit de showbizz, royalty en society - actueel en spraakmakend!

Story - Karin RiethovenBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden