Married at first sight Beeld RTL
Married at first sightBeeld RTL

‘Married at First Sight’-bruiloft krijgt bizarre wending: ‘Dat verzin je toch niet?’

Ja, eindelijk kunnen we weer genieten van Married at First Sight! Hoewel, ‘first sight’? De eerste aflevering van het nieuwe seizoen kreeg wel een gekke wending toen bleek dat er toch wel érg veel overeenkomsten waren tussen Nicole en Martijn.

Door: Veronica Magazine - Olivier van Kuyen

Wat een start van het nieuwe seizoen van Married at First Sight! De twaalf deelnemers werden tijdens hun test ‘verrast’ met het feit dat er al een match was en dat ze dus gingen trouwen. De matchmakers hebben weer hun best gedaan om zes mooie koppels bij elkaar te brengen. En dat bleek bij het bruidspaar van vanavond, Nicole en Martijn, wel erg goed gelukt.

Match made in Ibiza

De 47-jarige Nicole uit Amsterdam en de 50-jarige Martijn uit Eindhoven hebben nogal wat overeenkomsten. Beiden houden van een feestje en zijn dan ook fervente festivalgangers. En zoals zoveel fervente festivalgangers zijn ze dol op Ibiza. Als je naar de introductiefilmpjes kijkt is het bijna gek dat ze elkaar niet eerder hebben ontmoet. Maar misschien komt dat gewoon doordat de een in Amsterdam verkeert en de andere van lange Brabantse nachten geniet.

Plottwist

Maar dan volgt een plottwist en gebeurt er iets geks. De familie en vrienden van de bruid en bruidegom zitten keurig van elkaar gescheiden door het gangpad. Als Martijn binnenkomt stelt hij zich netjes voor aan de gasten van zijn ‘aanstaande’, maar er klopt iets niet. Er zitten bekenden van hem aan haar kant. Hoe dan? “Er valt iets bij mij”, zegt Martijn, terwijl de voor hem bekende gasten moeten lachen. “Ben ik blij dat ik jullie niet al te veel ontmoet heb..” Er blijkt een overlap te zitten in hun vriendengroep. “We kennen elkaar allemaal een beetje uit het uitgaansleven”, vertelt Martijn, “dus hoe mooi is dit dat dit zo samengaat?”

‘Dat verzin je toch niet?’

Intussen begint het publiek met elkaar te fluisteren. “Dat is de ex van..” en “..dus iedereen kent elkaar een beetje...”, tot “Dat verzin je toch niet?” Intussen hoort de moeder van de bruid al het gefluister en lijkt ze toch even iets minder enthousiast over haar aanstaande schoonzoon dan ze een paar minuten eerder was. Vervolgens zet de trouwambtenaar nog een definitieve streep door het subtiele gefluister door gewoon te zeggen wat iedereen denkt. “Is het niet zo dat wat er gebeurt op Ibiza, blijft op Ibiza?” Martijn kan er wel om lachen. “Ik ga hier nog heel veel over navragen..” Maar hij stelt vast dat er al een hele mooie match zit.

Huh, wat?

Als Nicole binnenkomt blijken ze elkaar toch echt niet te (her)kennen. Ze is vooral verbouwereerd als Martijn vertelt dat hij allemaal vrienden van haar kent. “Huh, wat?”. Dan legt Martijn uit dat hij een week eerder op Ibiza was en daar allemaal vrienden van haar is tegengekomen en dat zij daar blijkbaar ook was. “Hebben we hem gezien? Ik ben helemaal in de war.” Hoe dit verder gaat zien we volgende week.

Married at First Sight zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Veronica Magazine - Olivier van KuyenRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden