ruben en sanne kzk kopen zonder kijken Beeld RTL
ruben en sanne kzk kopen zonder kijkenBeeld RTL

‘Kopen Zonder Kijken’-koppel te sympathiek: ‘reclameblok is spannender’

In Kopen Zonder Kijken kwam het team van Martijn Krabbé vanavond in actie voor de piepjonge Ruben en Sanne. Dat het ‘te sympathieke’ stel maar drie harde eisen had, konden kijkers niet waarderen. ‘Er valt niets te twitteren met zulke mensen’.

Door: Veronica Superguide - Eveline van Gils

Ruben en Sanne

Ruben en Sanne, die beiden thuiswerken, waren het zat om iedere dag aan de keukentafel door elkaar heen te bellen. Ze huren nu een appartement van 58m2 en zouden graag groter willen wonen. Huren is verrassend genoeg geen optie voor ze. Ze willen gaan ‘bouwen aan de toekomst’.

Wanhopig

Erg goed gaat dat nog niet. Na 2 jaar, 30 bezichtigingen en 8 biedingen zitten ze nog steeds zonder huis. Daarom hebben ze ‘wanhopig’ de hulp van Martijn, Bob, Alex en Roos ingeschakeld. Wanneer ze hun wishlist overleggen, blijkt deze opvallend kort te zijn. Ze willen 80m2 in een leuke Haagsche wijk met een buiten. That’s it.

Veeleisend dramastel

Zo’n realistisch eisenpakket mag sympathiek zijn, maar het levert geen zinderende televisie op. “Het reclameblok is spannender dan deze aflevering”, klaagt een kijker. “Volgende week weer een arrogant veeleisend dramastel graag met belachelijke eisen. En dan liefst aan het eind niet blij met het huis”, hoopt een andere kijker.

Krap?

Sommige mensen vragen zich wel af of Ruben en Sanne zich niet een beetje aanstellen. Zo is 58m2 voor twee personen krap, maar ook weer niet zo krap. “Ik woon nog geen 50m2, ik vind het niet klein”, aldus een kijker. Ook blijkt later in de aflevering dat Ruben gewoon naar kantoor kan. Waarom moeten ze dan zo nodig verhuizen?

Mission Possible

Alex heeft wel eens voor hetere vuren gestaan en het lukt hem dan ook binnen no time om een woning voor Ruben en Sanne te regelen. In de juiste buurt, met de juiste afmetingen, maar zonder die gewilde buiten. En oh ja: om het naar hun smaak te maken, moeten ze nog 25.000 euro extra ophoesten.

Gênant

Deze budgetverhoging zorgde voor nogal wat zenuwen bij Ruben en Sanne. Die bleken onnodig want bij het zien van hun nieuwe huis velden ze zich ‘als een kind in een snoepwinkel’. “Het is bijna gênant hoe enthousiast ik ben”, bekende Sanne die het haast niet kon geloven.

Op Twitter stromen de lovende en positieve reacties binnen. Hieronder een greep:

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Veronica Superguide - Eveline van GilsRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden