Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Uit andere media > Klassieke hitseries die je nu kunt bingen

Klassieke hitseries die je nu kunt bingen

Klassieke hitseries die je nu kunt bingen

Tijdens de zomermaanden is het komkommertijd en verschijnt er weinig nieuws op tv. Als we dan toch naar herhalingen moeten kijken, bingen we liever onze favoriete series van vroeger! Deze oude hitseries zijn nu op de streamingdiensten te zien.

Door: Veronica Superguide

5. Seinfeld

Seinfeld, de serie die eigenlijk nergens over gaat. Toch wist de sitcom het negen seizoenen lang, met meer dan dertig miljoen kijkers aan de buis gekluisterd, vol te houden. Ondanks dat de avonturen van Jerry Seinfeld en zijn vrienden vrijwel nergens over gingen, konden veel mensen zich identificeren met wat zij meemaken. Want hoe vertel je op een nette manier dat iemand een lelijke baby heeft? En wat doe je als een bevriend stel elkaar een kleffe bijnaam geeft? Alle seizoenen van Seinfeld zijn te zien op Netflix.

4. The Office

The Office is een Amerikaanse remake van de gelijknamige Britse hitserie. Waar de meeste remakes een slap aftreksel zijn, is The Office een schot in de roos. De hilarische serie volgt een groep collega’s van een papierbedrijf in Pennsylvania. Met figuren als de onvolwassen manager Michael Scott (Steve Carell), die liever plezier maakt dan werkt, en de humorloze Dwight Schrute (Rainn Wilson), die zichzelf véél te serieus neemt, weet je dat het lachen wordt. Goed nieuws voor je: De serie krijgt waarschijnlijk een reboot! Alle seizoenen van The Office zijn te zien op Netflix.

3. The Nanny

In het catchy introliedje wordt het verhaal van Fran Fine (Fran Drescher) kort verteld. Nadat ze ontslagen wordt bij de bruidswinkel van haar vriend, gaat ze langs de deur om make-up te verkopen. Wanneer ze bij de familie Sheffield aankomt, weet ze zich naar binnen te praten als nanny. Ze zet het hele huis op stelten en brengt het uit elkaar gegroeide gezin weer bij elkaar.

Dat Fran en Mr. Sheffield (Charles Shaughnessy) absolute tegenpolen zijn, maakt deze serie zo hilarisch. Fran is luidruchtig en heeft absoluut geen filter, terwijl Mr Sheffield juist heel formeel is, zelfs met zijn kinderen. Binnenkort komt er een musical over de serie op Broadway! Alle seizoenen van The Nanny zijn te zien op Videoland.

2. Friends

Als de zes vrienden niet in het inmiddels iconische appartement zitten, zijn ze te vinden in de even iconische koffiezaak Central Perk. Friends is nog steeds een hit en toen Netflix de uitzendrechten verloor, was dat een groot drama voor de streamingdienst.

Ook Hollywoodsterren waren fan van de serie en doken op in iconische bijrollen. Brad Pitt was te zien als een aartsvijand van Rachel en Bruce Willis speelde de strenge vader van Ross’ jonge vriendin. Alle afleveringen al gezien en nog niet genoeg gehad van deze fantastische acteurs? Check dan de beste films met de Friends-acteurs! Alle seizoenen van Friends zijn te zien op HBO Max.

Lees ook
Dit zijn de beste films van juli 2022

1. Sex and the City

De huur betalen of een nieuw paar Manolo Blahniks? Dit is het maandelijkse dilemma van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), columniste bij The New York Star. Samen met vriendinnen Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) verslinden ze man na man op zoek naar de ware.

Wat de serie zo iconisch maakt is dat het een glamourfantasie is van het volwassen leven: prachtige outfits, knappe mannen en elke dag cocktails met je vriendinnen. Al dat en amper hoeven werken! Tussen het luieren door worden er ook diepgaande gesprekken gevoerd en heel wat taboes doorbroken. Alle seizoenen van Sex and the City zijn te zien op HBO Max. Op de streamingdienst staan ook de twee films en de spin-off And Just Like That…

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Brunopress