Isabel (47): “Ik had een heel ander leven voor mezelf uitgestippeld” Beeld Getty Images/Westend61
Isabel (47): “Ik had een heel ander leven voor mezelf uitgestippeld”Beeld Getty Images/Westend61

PREMIUM

Isabel (47): ‘Ik had een heel ander leven voor mezelf uitgestippeld’

Iedere week vertelt een lezeres over haar liefdesleven. Deze week de 47-jarige Isabel bij wie het leven iets anders liep dan ze in haar hoofd had.

Door: Libelle

“Zeventien jaar was ik toen ik verkering kreeg met Robbert, maar echt serieus was het niet. Ik wilde me nog niet binden en vooral veel lol maken. Met hem, maar ook met mijn vriendinnen. Al maanden was ik druk bezig met het uitstippelen van de wereldreis die ik na mijn eindexamen zou maken. Daarna wilde ik rechten gaan studeren in Amsterdam. Zover kwam het echter niet.”

Jong en onbezonnen

“De reis is nooit gemaakt en aan die studie ben ik niet eens begonnen. Ook al wilde ik geen serieuze relatie, na Robbert was er nooit meer een ander. Na de eerste keer week ik niet meer van zijn zijde. Uren lagen we samen in bed.

We waren jong en onbezonnen en niet altijd even nauwkeurig met voorbehoedsmiddelen. Geen moment dacht ik na over de consequenties die dat kon hebben. Tot ik ontdekte dat ik zwanger was.”

Abortus

“Mijn wereld stortte in. Al mijn dromen vielen in duigen en mijn ouders waren woest. Nadenken over een abortus was er niet bij, want ik was al vijf maanden in verwachting. Terwijl mijn vriendinnen uitvlogen, zat ik thuis met een dikke buik.

Iedereen sprak er schande van, maar ondanks onze jonge leeftijd hebben we het gered. Robbert combineerde studeren en werken, ik dook ’s avonds met mijn neus in de boeken. We begonnen in een kleine flat, maar wonen nu in een prachtig huis. Na de eerste volgden nog twee kinderen.”

Inge (35) is geobsedeerd door haar ex

‘Ik moet ervoor zorgen dat hij mij niet vergeet’

Vijfentwintig jaar getrouwd

“Vorig jaar waren we vijfentwintig jaar getrouwd. Ook al had ik vroeger een heel ander leven voor mezelf uitgestippeld, ik ben gelukkig met hoe het is gelopen. Vaak hoor je negatieve verhalen over jonge meiden die ongepland zwanger raken. Relaties die stranden nog voordat de baby is geboren of jonge vaders die hun verantwoordelijkheid niet nemen.

Zo hoeft het niet te gaan. Kijk naar mij. Sommige dromen heb ik moeten laten varen, maar ik heb er iets ongelooflijks voor teruggekregen: een hecht gezin. De timing was slecht, maar ik had dit nooit willen missen.”

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten, van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

LibelleGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden