Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

Funny ‘cause it’s true: 11 grappen voor volwassenen die je vast gemist hebt in Disney-films

Disney is niet vies van een ondeugend geintje op zijn tijd. Er ging veel langs ons heen als onschuldige kinderen die voor het eerst de films keken...

Door: Veronica Superguide

Hierbij een aantal grappen voor volwassenen uit die oh-zo-familievriendelijke Disney-films.

1. Beren in San Francisco?

In Inside Out hebben de emoties Fear, Anger en Disgust het erover dat er geen beren zijn in San Francisco. Hierop merkt Anger op dat hij anders wel degelijk eens een hele harige kerel daar zag, die precies leek op een beer. San Francisco staat bekend als een stad met een grote homo-gemeenschap, en ‘bear’ is natuurlijk ook een uitdrukking voor grote, bebaarde en behaarde homomannen.

2. Groupie-Cars die flashen in Cars 2

Waar ‘flashing’ normaal verwijst naar dames die hun shirt optillen om hun koplampen te laten zien, tonen groupies Mia en Tia daadwerkelijk hun koplampen aan hun idool Lightning McQueen.

3. De huwelijksnacht-grap in Aladdin

Aladdin kreeg na het bioscoopsucces ook nog twee videovervolgen. En in de derde uit de serie, Aladdin and the King of Thieves uit 1996, zat een best wel pikante grap verscholen. Als een olifant flink om zich heen stampt tijdens het huwelijk van Aladdin en Jasmine merkt Robin Williams in zijn rol als The Genie op dat de grond pas hoort te schudden tijdens de huwelijksnacht, niet ervoor.

4. Kronk en zijn tent uit Keizer Cuzco

The Emperor’s New Groove is hier uitgebracht als Keizer Cuzco. In deze film die zich afspeelt in Zuid-Amerika maken we onder meer kennis met de onnozele Kronk. Als hij gaat kamperen zet Kronk ook zijn eigen tentje op, dat net over zijn kruis heen past. Een tent opzetten heet in het Engels ‘pitching a tent’, en dat is ook een uitdrukking voor een harde plasser hebben. Driemaal raden waar deze tent in de buurt van Kronks edele delen naar verwijst?

Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

5. De High-Five voor Pongo in 101 Dalmatiërs

Ook in oudere Disney-films zitten ondeugende grapjes verscholen. Zo krijgt Pongo in 101 Dalmatiërs uit 1961 een high five-achtig pootje van Roger Radcliffe wanneer die erachter komt dat deze dekhengst bij zijn Perdy maar liefst 15 jongen heeft verwekt. Goed gedaan Pongo!

Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

6. De duinen van The Lion King

The Lion King zit vol met exotische Afrikaanse landschappen, maar op een gegeven moment vliegt Zazu toch wel over een paar hele eigenaardige welgevormde duinen heen.

Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

7. De schaduw van Peter Pan

Als Peter Pan een dansje doet en we zijn schaduw op de muur zien, komt het onderste stukje van zijn pakje onder zijn kruis uit. Maar als je naar zijn schaduw kijkt lijkt het ineens alsof daar heel wat anders bungelt.

Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

8. Toen Narcissus zichzelf ontdekte in Hercules

In Hercules roept Hermes op een gegeven moment tegen Zeus: “De laatste keer toen ik zoveel liefde in een kamer zag was toen Narcissus zichzelf ontdekte”. Nu kan dit refereren aan de ijdeltuit Narcissus die voor het eerst zichzelf in een spiegel zag, maar “jezelf ontdekken” kan ook naar een andere activiteit verwijzen, die meestal in de puberteit voor het eerst plaatsvindt.

Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

9. De bobbel op het hoofd van de Centaur uit Hercules

Als de Centaur in Hercules een lelijke smak maakt en op zijn hoofd landt heeft hij een joekel van een buil op zijn hoofd. Sterker nog, hij heeft een hele grote buil met twee bobbels eronder. Dat lijkt toch meer op een lichaamsdeel wat een stuk verder naar beneden zit, niet?

Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

10. Little Mermaid, Big Boner

De priester in De Kleine Zeemeermin lijkt wel heel veel zin te hebben in de huwelijksvoltrekking?! Volgens de animators is die bobbel in zijn broek echter gewoon een van zijn knieën. Natuurlijk, dat zie je toch zo?

Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

11. De opgewonden buschauffeur in Hocus Pocus

De heksen in Hocus Pocus belandden op een gegeven moment bij een bushalte. Wanneer de bus aan komt rijden en de witches met een opgewonden buschauffeur aan de praat raken, ontstaat er een seksuele spraakverwarring die als kind zo langs je heen gaat. “We desire children”, zeggen de heksen. De chauffeur: “It may take me a couple tries, but I don’t think that’ll be a problem”. Euh...

Bonus: de ongecensureerde VHS-hoes van The Little Mermaid

Toen De Kleine Zeemeermin voor het eerst op video uitkwam stond er een prachtig gouden onderwaterkasteel op de achtergrond afgebeeld. Maar pal in het midden prijkt een nogal apart gevormde toren, die trots omhoog prijkt. Volgens boze geruchten was de afbeelding gemaakt door een rancuneuze werknemer die net ontslagen was, maar wellicht was het gewoon een pikant geintje wat er met opzet in gestopt was. Zodra Disney het in de gaten kreeg werd de hoes uit de schappen gehaald. Heb je er nog eentje thuis liggen? Goed bewaren, want het is een kostbaar collectors-item!

Disney Beeld Walt Disney Pictures
DisneyBeeld Walt Disney Pictures

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Veronica SuperguideWalt Disney Pictures

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden