Dora (39): “Ik dacht snel weer een relatie te hebben, maar dat blijkt een enorme misvatting” Beeld Getty Images
Dora (39): “Ik dacht snel weer een relatie te hebben, maar dat blijkt een enorme misvatting”Beeld Getty Images

PREMIUM

Dora (39): ‘Ik dacht snel weer een relatie te hebben, maar dat blijkt een enorme misvatting’

Iedere week vertelt een lezeres over haar liefdesleven. Deze week de 39-jarige alleenstaande ouder Dora, die er stiekem vanuit ging dat ze snel weer een nieuwe partner zou hebben.

Door: Libelle

Dora (39): “Daar sta je dan. 39 jaar, een kind, en in geen velden of wegen een man te vinden. Van tevoren had ik niet kunnen bedenken hoe moeilijk het is om nog een relatie met iemand te krijgen als je eind dertig bent en moeder. Ik had altijd wel relaties. Soms een paar maanden, soms een half jaar en een paar langere van een jaar of vijf.”

Snel weer een relatie

“Uit mijn laatste relatie werd Sam geboren, maar omdat mijn ex-vriend zelf nog een kind was, werd al snel duidelijk dat onze relatie geen stand zou houden. We gingen vriendschappelijk uit elkaar en troffen een goede omgangsregeling. Sinds een jaar begeef ik me weer op de vrijgezellenmarkt. Ik ga expres naar feestjes waarvan ik weet dat er vrijgezelle mannen zijn en heb me door vriendinnen zelfs al op blind dates laten sturen. Ik was er vast van overtuigd dat ik wel weer snel aan de man zou zijn, maar dat blijkt een enorme misvatting.”

Hij vond het een ingewikkelde situatie

“De mannen die ik tegenkom, haken stuk voor stuk af. Meestal met smoesjes, maar steeds vaker hoor ik ook dat ze geen zin hebben om in een ingewikkelde situatie terecht te komen met mij, mijn kind en mijn ex. Wat ik ze ook vertel, dat we het allemaal goed geregeld hebben, dat ik ook hele dagen vrij ben als Sam bij zijn vader is of dat Sam een heel makkelijk kind is, het mag allemaal niet baten.”

Voor de rest van mijn leven alleen

“Laatst zei een man, die ik overigens ontzettend leuk vond: ‘Luister Dora, ik weet dat ik altijd op de tweede plaats zal komen bij jou. Een kind komt voor een moeder altijd op de eerste plek, maar dat zou ik alleen kunnen verdragen als het om mijn kind ging.’ Ik snapte wat hij bedoelde, maar ik moest er ook een beetje van huilen.

Betekent dit nu dat ik voor de rest van mijn leven alleenstaand zal blijven? Dat Sam en ik het met zijn tweeën moeten rooien? Dat ik nooit meer met een gezin op vakantie zal gaan? Ik vind het idee bijna ondraaglijk en probeer de moed niet op te geven, maar ik moet eerlijk zeggen dat het me niet makkelijk wordt gemaakt.”

LibelleGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden