Jaaaa: er komt (redelijk snel) een nieuw seizoen van ‘B&B Vol Liefde’ Beeld RTL
Jaaaa: er komt (redelijk snel) een nieuw seizoen van ‘B&B Vol Liefde’Beeld RTL

Dít is de geldboete die ex-deelnemers ‘B&B Vol Liefde’ riskeerden

Op 29 december worden de nieuwe B&B-eigenaren in B&B Vol Liefde: De Aftrap aan de kijkers en hun potentiële partners voorgesteld. Hoe wordt de uitslag van de datingshow eigenlijk geheim gehouden tot de laatste aflevering?

Door: Veronica Superguide

De nachtmerrie van elke programmamaker is dat de uitslag van een show van tevoren al uitlekt. Programma’s die drijven op het verrassingseffect, zoals Wie is de Mol? en The Masked Singer, leggen torenhoge boetes op aan deelnemers die vroegtijdig uit de school klappen. WIDM-snitches moeten schijnbaar 250.000 euro lappen, en bij TMS kost het verklappen ongeveer 2 ton; ook niet mals!

‘Dat maak ik zelf wel uit’

B&B Vol Liefde wil natuurlijk óók geheim houden welke kandidaten uiteindelijk de liefde vinden, en heeft ook een boeteclausule ingebouwd. Volgens oud-deelnemer Ruud is dat bedrag wel een stuk bescheidener dan bovenstaande voorbeelden. Volgens de nuchtere Ruud moest hij een psychologische test ondergaan én werd er gecheckt of hij een strafblad had.

“Toen dat allemaal gebeurd was, heb ik een contract moeten ondertekenen. Daarin stond onder andere dat ik op mijn taalgebruik moest letten, mee zou werken aan de opnames en ik zou vertrekken wanneer Astrid dat zou willen. Maar het belangrijkste was dat ik de geheimhouding zou waarborgen. Als jij vóór de uitzending op tv is geweest al gaat vertellen dat je een relatie met een B&B-eigenaar hebt gekregen, staat daar een boete van een paar duizend euro op. Het enige vreemde in het contract is dat ze na afloop van de show nog steeds willen dat je met hen overlegt wanneer je bijvoorbeeld interviews geeft. Nou, dat zijn dingen die ik zelf uitmaak. Het contract liep tot de laatste uitzending.”

B&B Vol Liefde: De Aftrap

In B&B Vol Liefde: De Aftrap wordt een nieuwe lichting B&B-houders voorgesteld die hun hart (én appartementen!) openstellen voor liefdeskandidaten. Na de verrassende ontknoping van B&B Vol Liefde 2022 en alle paradijsvogels die langskwamen, kunnen we bijna niet wachten op het nieuwe seizoen. Over dat vorige seizoen doen een paar oud-deelnemers nog een paar verrassende onthullingen!

Je ziet B&B Vol Liefde: De Aftrap op 29 december op RTL 4.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Nick DijkmanRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden