Iemand helpen Beeld Getty Images
Iemand helpenBeeld Getty Images

Dingen die je wel of juist beter niet kunt doen als een vriend hulp nodig heeft

Soms merk je dat iemand die dicht bij je staat, hulp nodig heeft. Maar wat kun je dan juist wel of níet doen? In een artikel van The New York Times geven ze ons daar antwoord op.

Door: Flow Magazine - Rachel Vieth

Wat kun je wel en niet doen?

Het kan zo zijn dat een vriend, familielid of collega het lastig heeft. Je wilt misschien van alles doen om te helpen, maar iedereen heeft behoefte aan iets anders. Niet elke dag een belletje krijgen, met ‘kan ik iets doen’ maar juist een keer een wandeling maken in stilte.

In het artikel gaat Tara Parker-Pope in op de dingen die je beter wel of juist niet kunt doen. Ook weleens handig. Zo lukt het misschien beter om aan te voelen waar de ander behoefte aan heeft.

3 tips om iemand te helpen

  • Denk na voordat je belt. Je kunt van te voren peilen of iemand het fijn vindt om dagelijks, wekelijks of maandelijks een telefoontje van je te krijgen. Sommige mensen worden daar blij van, anderen laten de telefoon liever rinkelen.
  • Blijf niet sms’en of whatsappen met allerlei vragen. Dit kan bij de ander een druk leggen om per se te moeten antwoorden. Wil je wel graag iets schrijven? Stuur dan iets opbeurends of een foto van een mooie herinnering samen.
  • Vraag niet: wat kan ik doen om te helpen? Mensen vinden het misschien lastig om aan te geven wat ze graag zouden willen, als ze hun hoofd vol hebben met andere dingen. Zo is het fijn om bijvoorbeeld een maaltijd aangeboden te krijgen als je een moeilijke tijd doorgaat. In het artikel schrijven ze: vraag niet om te helpen, help gewoon.

Natuurlijk is elke situatie en ieder persoon weer anders. Probeer aan te voelen wat de ander fijn vindt en praat er met elkaar over. Zo kun je hopelijk écht helpen en iets betekenen voor de ander.

Dit artikel is afkomstig van flowmagazine.nl. Flow is een ode aan bewuster leven, creativiteit en dagen zonder haast.

Flow Magazine - Rachel ViethGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden