Lieke van Lexmond Beeld Brunopress
Lieke van LexmondBeeld Brunopress

PREMIUM

Déze soapsterren deden 'het' in het echt met elkaar

We schakelen dagelijks in voor de liefdesperikelen van soapsterren. We zijn getuige van hun prille verliefdheden, romantische dates én hete nachten… Welke soapsterren ook in het echt voor elkaar vielen? Dat zijn er nogal wat!

Door: Veronica Superguide - Alie Sierkstra

1. Cas Jansen en Annelieke Bouwers

Na twintig jaar afwezigheid keerde Cas Jansen in 2019 terug in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Zijn personage Julian Verduyn is in de soap al jaren getrouwd. Ook in het echte leven is Cas al een hele poos gelukkig in de liefde! Hij stapte in het huwelijksbootje met een vrouw die zelf ook een soapverleden heeft: Annelieke Bouwers. Zij speelde de rol van Sanne Klein in Onderweg Naar Morgen (ONM). Cas en Annelieke leerden elkaar kennen achter de schermen van ONM, waar Cas op bezoek was. Het stel is sinds 2009 getrouwd en heeft samen twee kinderen.

2. Kylie Minogue en Jason Donovan

Kylie Minogue en Jason Donovan ontmoetten elkaar op de set van de Australische soap Neighbours. Kyle werd in 1986 gecast als Charlene Mitchell, die al snel verliefd werd op Jason Donovans personage, Scott Robinson. Uiteindelijk trouwde het soapstel in juli 1987. Rond die tijd ontstond er ook in het echte leven een romance! Een jaar na hun soaphuwelijk bracht het stel Especially For You uit, waarmee ze hun relatie openbaar maakten. Na drie jaar gingen ze weer uit elkaar… Gelukkig wel vriendschappelijk! Zo waren Kylie en Jason vorig jaar nog samen te zien in de grote ontknoping van Neighbours.

3. Mark Consuelos en Kelly Ripa

Inmiddels is Kelly Ripa uitgegroeid tot een van de bekendste presentatrices van de Verenigde Staten. Ze begon haar carrière echter op de set van de soap All My Children. Daar ontmoette ze Mark Consuelos (onder meer bekend van Riverdale). Mark werd in 1995 toegevoegd aan de cast van All My Children. Mark en Kelly vielen als een blok voor elkaar, zodat ze na krap een jaar verkering al stiekem trouwden in Las Vegas! Het stel, dat inmiddels drie kinderen heeft, is na al die jaren nog steeds helemaal happy samen. Fun fact: het duurde een stuk langer voordat hun soappersonages trouwden, dat gebeurde pas in 2000.

4. Lieke van Lexmond en Mark van Eeuwen

We schreven al eerder over GTST-sterren die het in het echt met elkaar deden – de volledige lijst vind je hier! Toen hadden we echter geen ruimte meer voor Lieke van Lexmond en Mark van Eeuwen. Dat maken we dit keer graag goed. Mark en Lieke – in GTST te zien als respectievelijk Jack van Houten en Charlie Fischer – kregen in 2008 een relatie. Helaas ging het stel na anderhalf jaar uit elkaar… Gelukkig bleven ze wel vrienden en gingen ze bijvoorbeeld zelfs nog samen op reis.

5. Mick Cain en Schae Harrison

Mick Cain is al sinds 1991 met tussenpozen te zien als C.J. Garrison in The Bold and the Beautiful. Op de set van die soap ontmoette hij Schae Harrison, die toen al twee jaar de rol van Darla Forrester vertolkte. Het stel werd verliefd, verloofde zich en is inmiddels getrouwd! Samen hebben ze een zoon, Haven Jude Cain. Grappig genoeg was deze Haven in 2004 ook kort te zien in The Bold and the Beautiful, namelijk als het kindje van Darla en Thorne Forrester! Met andere woorden: Schae kon dus gewoon haar eigen zoontje meenemen naar de set. Cute!

6. Melissa Fumero en David Fumero

Voordat Melissa Fumero definitief doorbrak bij het grote publiek als Amy Santiago in de comedy Brooklyn Nine-Nine, speelde ze de rol van Adriana Cramer in One Life to Live. Op de set van die soap leerde ze David Fumero kennen. En zoals hun achternamen al doen vermoeden, is het stel inmiddels getrouwd. Ook hebben ze twee zonen. Zowel Melissa als David verlieten One Life to Live in 2011. De laatste keer dat ze samen op tv te zien waren, was toen David een korte gastrol scoorde in Brooklyn Nine-Nine.

7. Jon Lindstrom en Cady McClain

Toen Jon Lindstrom en Cady McClain verliefd werden, hadden ze beiden al een cv vol soapseries. Zo speelden ze bijvoorbeeld in klassiekers als General Hospital en All My Children. Gelukkig kan er altijd nog een soap bij! Het stel ontmoette elkaar op de set van As the World Turns en het duurde niet lang voordat er vlinders ontstonden. Ze zaten namelijk regelmatig samen in de trein terug naar Manhattan, waar ze meer dan genoeg tijd hadden om elkaar beter te leren kennen. Jon en Cady stapten in 2014 in het huwelijksbootje.

8. Bill Hayes en Susan Hayes

Couple goals! Als je wel eens naar Days of Our Lives hebt gekeken, herken je Bill Hayes en Susan Hayes vast. Het stel is al sinds de jaren 70 te zien in de soap als Doug en Julie. In gesprek met Soaps.com bedankte Bill de schrijvers van Days of Our Lives voor het ontstaan van hun romance: “Bill Bell, de hoofdschrijver, zag een vonk in onze ogen. Hij begon dat aan te wakkeren in het plot. Hij schreef de prachtigste plotlijnen voor ons. Hij schreef ons tot geliefden voordat we geliefden werden in het echte leven.”

9. Johnny de Mol en Liesbeth Kamerling

Tot slot dan nog een Nederlands soapsetje! De liefde tussen Johnny de Mol en Liesbeth Kamerling bloeide op achter de schermen van GTST. Of nou ja, echt veel screentime samen hadden ze eigenlijk niet eens. Johnny vertolkte namelijk van 1999 tot 2001 de rol van Sylvester Koetsier, terwijl Liesbeth pas in 2001 gecast werd als Daantje Mus. Het bleek echter toch genoeg om een korte romance te doen ontstaan!

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Veronica Superguide - Alie SierkstraBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden