B&B Vol Liefde Beeld RTL
B&B Vol LiefdeBeeld RTL

Déze B&B-eigenaren doen mee aan ‘B&B Vol Liefde’ seizoen 3

Daar gaan we weer! RTL 4 gaf vanavond de aftrap voor een nieuw B&B Vol Liefde-seizoen. Maar liefst elf B&B-eigenaren presenteerden zich, in de hoop veel aanmeldingen te krijgen zodat ze ook daadwerkelijk mee mogen doen aan de kijkcijferhit. We nemen de kandidaten door!

Door: Veronica Superguide - Robin Heerkens

Het schiet dit seizoen weer lekker alle kanten op. Heerlijk! Van jonge tot oude ondernemers, van Spanje tot Thailand én van hetero- tot biseksuele vrijgezellen: voor ieder wat wils! Ben je geïnteresseerd in een van de onderstaande B&B-eigenaren? Reageren kan via rtl.nl/benb.

Petri

Petri B&B Vol Liefde Beeld RTL
Petri B&B Vol LiefdeBeeld RTL

In het Franse Monclar vinden we de Brabantse Petri (59) met haar chambres d’hôtes MaDamenFrance. De gescheiden moeder van twee volwassen dochters woont nog niet heel lang in Frankrijk, maar ze voelde altijd al een sterke band met het land. Zo studeerde ze Frans en ging ze er vroeger vaak op vakantie. De Brabantse is helemaal verslaafd aan boeken en de kamers van haar B&B hebben daarom ook – hoe toepasselijk – allemaal de naam van een bekende Franse schrijfster. De ondernemer is al twaalf jaar alleen.

Wat zoekt ze in een nieuwe vent? “Het moet in ieder geval iemand zijn die positief in het leven staat.” Iemand ‘met gespreksstof’ die haar kan laten lachen, dat zou ideaal zijn. En hoewel ze eigenlijk al een heel fijn en compleet leven heeft, zou ze het tóch fijn vinden om het met een partner te kunnen delen.

Bram

Bram B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Bram B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

Vorig jaar kwam de droom van Bram (30) uit: leven op een zelfvoorzienende B&B-boerderij in het zuiden van Zweden. Norrhult om precies te zijn. Een ritje naar de supermarkt is zeldzaam voor de jonge ondernemer: hij en zijn gasten kunnen zowat alles uit de moestuin plukken. Bram zoekt een vriendin die ongeveer hetzelfde in het leven staat: ze moet dieren, moestuinen en het hele ‘zelfvoorzienende’ óók tof vinden.

Hij vindt het fijn om mensen om zich heen te hebben. “Ik vind het heerlijk om liefde te geven én te krijgen.” Nu de werkzaamheden rondom de B&B – die Heimdalls Gård heet - vrijwel klaar zijn, merkt hij toch dat-ie het enorm mist, “iemand waar je alles mee kan delen”. Waar hij heel erg op afknapt? “Oppervlakkigheid, daar kan ik echt niet tegen.” Vrouwen die met “hoge hakjes en een handtas” op de boerderij gaan flaneren, hoeven zich dus niet te melden.

Milu

Milu B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Milu B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

Milu (30) runt haar B&B in het Portugese Moncarapacho. Ze groeide de eerste twee jaar van haar leven op in Portugal, maar na de scheiding van haar ouders, ging ze naar Nederland. Het land bleef altijd aan haar ‘knagen’ – in positieve zin – en daarom verhuisde ze er twee jaar geleden weer naartoe, met haar toenmalige vriendje. De relatie overleefde de emigratie alleen niet. Ze runt haar B&B nu alleen en werkt ook nog als makelaar. Zelf woont ze in een prachtig huis met haar moeder direct naast zich in een even zo indrukwekkende woning – haar B&B (een vakantiehuis) ligt op een kwartiertje rijden vanaf de huizen en dan heeft ze ook nog een glamping-tent naast haar huis.

Milu is nu een halfjaar vrijgezel. Daarna ging ze heerlijk losbollen, maar al snel realiseerde ze zich: een steady relatie maakt haar toch het gelukkigst. Waar moet die droomman aan voldoen? Milu hoopt dat-ie ondernemend, ambitieus, initiatiefrijk is én over zijn gevoelens kan praten.

Walter

Walter B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Walter B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

De 54-jarige Walter zat vijfendertig jaar in het bedrijfsleven, maar na de scheiding van zijn vrouw en zijn zoon die ging studeren, gooide hij het roer om. Nu runt hij in het Franse Troche een sprookjesachtige B&B in de prachtige natuur. Er zit ook een – houd je vast - seksueel tintje aan. Walter creëerde namelijk een soort tempel binnen de B&B, waar spirituele mensen op afkomen. Hij geeft er ook tantra-workshops (Googelen op eigen risico). “Ik geniet van aanraking. Intimiteit vind ik erg belangrijk.” Het mag dan ook geen verrassing zijn: geïnteresseerde vrouwen moeten ook wel van het spirituele houden en hebben “het liefst” ook al wat ervaring met tantra.

Corine

Corine B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Corine B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

Niet schrikken: rouwdouwer Corine (54) heeft 24 (!) honden. Ze is een echte natuurfreak en is gek van de wolfhond. Haar B&B in het Franse Lubersac heet dan ook ‘in het spoor van de wolf’. Ze houdt van klussen en vindt het ook wel aantrekkelijk als een man hetzelfde heeft. “Ik vind het leuker als een man met een kettingzaag over mijn erf loopt dan met een poetsdoek.” Corine had in Nederland een rijk sociaal leven met veel vrienden, maar diezelfde vrienden vielen al snel weg na haar emigratie. Ze is nu echt toe aan een relatie om haar paradijsje mee te kunnen delen. Haar ideale vent is “een stoere, lieve man”. Oh ja: hij moet ook betrouwbaar zijn en van honden houden.

Marian

Marian B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Marian B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

Marian (68) zit al jaren in de vastgoed en heeft goed geboerd. Ze is naar eigen zeggen “net een bouwvakker”: veel van het klussen en sjouwen doet ze vaak zelf, zo ook in haar nieuwe, prachtig mooie roze villa in het Portugese Budens. Daar heeft ze een B&B van gemaakt met drie kamers. In de liefde ging het helaas minder voortvarend met Marian: haar eerste man was “ziekelijk jaloers”. “Daar was niet mee te leven.” Na de scheiding kwam vrij snel haar grote liefde Timothy op haar pad, maar hij overleed aan de gevolgen van kanker.

Marian zoekt in een nieuwe liefde vooral iemand die niet de hele dag op zijn gat gaat zitten. Hij mag ook wel lekker bourgondisch zijn én moet van dieren houden. En het uiterlijk? Dat is voor haar minder belangrijk. “Als-ie maar lief is.”

Leendert

Leendert B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Leendert B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

De 68-jarige Leendert in het Belgische La-Roche-en-Ardenne is lekker actief: hij tennist veel, heeft jongere vrienden en heeft een hond die veel beweging vereist. Zijn huwelijk liep stuk, waardoor Leendert een plek zoch om zijn dromen na te jagen. En dat plekje mag er wezen. De B&B-eigenaar zit in een prachtige oude watermolen, door de vorige eigenaar omgetoverd tot chambres d’hôtes. Hij zoekt nu een “leuke, sportieve vrouw” om zijn leven helemaal compleet te maken. De pianospelende Leendert wil wel graag een dame die ook van cultuur en muziek houdt.

Wel zo handig om te weten, voor vrouwen die zich willen aanmelden: hij zoekt niet per se een partner die ook mee wil werken in de B&B. “Werken mag, maar dat hoeft niet. Die echte kriebels in mijn buik wil ik nog graag een keer voelen.”

Debbie

Debbie B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Debbie B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

Debbie (62) verhuisde in 2005 naar het Spaanse dorpje Sant Andreu Del Terri. Toen nog met man en twee jonge kinderen. Inmiddels zit ze er zonder man én zonder kinderen, want die zijn volwassen en emigreerden weer naar Nederland. Kleurrijk en druk, zo zouden haar vrienden haar omschrijven. De actieve Debbie is eigenlijk vrij gelukkig in haar eentje en zou haar leven een 8 geven. “Maar het kan nóg hoger”, lacht ze. “En dat gebeurt volgens mij als je een leuke lover aan je zijde hebt.” Herken je deze deelnemer? Zou kunnen: ze deed in aanloop naar seizoen 1 ook al een oproep, maar dat zorgde niet voor dé droommatch.

Nu probeert ze het nog een keer. “Ik heb behoefte aan een maat aan mijn zijde. Een lekkere man die af en toe een arm om je heen gooit en zegt: ‘Komt goed, moppie’.” Olijk, ondernemend en sociaal: dat moet die man óók zijn als het aan Debbie ligt.

Joy

Joy B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Joy B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

De jonge ondernemer Joy (25) streek neer in het Spaanse Malaga. Hij geniet intens van de rust, het overzicht en de adembenemende natuur in zijn omgeving. Samen met een zakenpartner runt Joy een klein B&B-imperium, bestaande uit drie gebouwen, op het toepasselijk genaamde ‘Mount Joy’. Ook klust-ie er flink op los in zijn eigen huis én door het bouwen van campers. Een actieve gast dus. Sportief, spontaan én avontuurlijk: dat moet zijn droomvrouw zijn.

Martijn

We maken in deze B&B Vol Liefde Aftrap ook een uitstapje naar Thailand. In Hua Hin huist het ‘Hollandse’ B&B-restaurant Say Cheese van Martijn (47). Hier waan je je even in Nederland – zo is het idee – door de oranje aankleding en de typisch Nederlandse menukaart met culinaire hoogstandjes als een frikandel speciaal en snert. Vrouwen die gerust willen meewerken in de B&B, zijn van harte welkom. “Buiten dat ik gewoon een hele leuke levenspartner zoek, zoek ik ook iemand die wat extra fleur en gezelligheid in de kamers kan brengen.”

Martijn – die zichzelf als “rustig, misschien wel te lief en gezellig” omschrijft - is al jaren vrijgezel, maar mist nu echt iemand naast zich. “Het is heel moeilijk om een klik te krijgen met een Thaise vrouw. Door andere denkwijzes, de taal. Ik hoop op een leuke, spontane, mooie verschijning die het aandurft naar Thailand te komen.”

Martijn B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Martijn B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

Michiel

Michiel B&B Vol Liefde Beeld Blue Circle
Michiel B&B Vol LiefdeBeeld Blue Circle

Cuzorn, Frankrijk – de locatie van de gigantische, dertiende eeuwse boerderij van Michiel (50). Je zou deze B&B-eigenaar al kunnen kennen: zijn emigratie kwam voorbij in een aflevering van Ik Vertrek. De deelnemer zit nu een jaar alleen in huis sinds zijn ex-vriendin een nieuwe woning vond. Er hangt een klein beetje een ‘Libera-vibe’ omheen hier: hoewel de ex in kwestie hier niet inwoont, helpt ze Michiel nog wel met het runnen van de B&B-groepsgîte, waar vijftien man tegelijk in kan. “Maar we zijn verder niet financieel van elkaar afhankelijk”, verduidelijkt hij. Mannen én vrouwen kunnen zich trouwens aanmelden voor Michiel. “Na mijn huwelijk ben ik erachter gekomen dat ik biseksueel ben.”

De manen en vrouwen die willen reageren, moeten sportief zijn en “sterk in hun schoenen staan”. Een avontuurlijke levensinstelling is ook gewenst.

Waarschijnlijk weten we rond komende zomer - wanneer B&B Vol Liefde weer begint - pas zeker welke deelnemers uiteindelijk genoeg reacties kregen om mee te mogen doen aan het nieuwe seizoen.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Veronica Superguide - Robin HeerkensRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden