babymoon Beeld Getty Images
babymoonBeeld Getty Images

5x waarom een babymoon een heel goed idee is

Nog even samen weg voordat de baby er is. Niet iedereen gaat op zo’n babymoon, maar een moment nemen om samen te relaxen is absoluut een aanrader. En wel om deze vijf redenen.

Door: Ouders van Nu

1. Omdat het (nog) kan

Als je baby eenmaal is geboren, kan het wel even duren voordat je als ouders zelfs maar een kort uitje samen kunt (of wilt) maken. Dus profiteer van de vrijheid, zolang het nog kan.

2. Opladen

Ouderschap kan overweldigend en uitputtend zijn. Zie de babymoon als een moment om even op te laden en zo uitgerust aan jullie nieuwe leven te beginnen.

3. Ouderschap bespreken

De babymoon is ook het moment om samen de tijd te nemen om na te denken over het ouderschap. Er zijn zoveel dingen te bespreken als het gaat om wat voor soort ouder je wilt worden, welke regels jullie willen stellen en wat je je kind wilt meegeven. Tijdens de babymoon heb je alle tijd om die gesprekken in een ontspannen omgeving met elkaar te voeren.

4. Observeren

Het is ook een goed moment voor toekomstige ouders om eens bewust andere ouders te observeren met hun kinderen. Zeker als je niet veel ouders met kinderen in je omgeving hebt. Maak van de gelegenheid gebruik om te kijken hoe andere ouders handelen en hoe ze omgaan met hun kinderen. Zo krijg je een idee van wat je te wachten staat en kun je bespreken wat jullie wel en niet gaan doen in de opvoeding.

5. Romantiek

Wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens de babymoon is romantiek. Als jullie straks je handen vol hebben aan kraamvisite, luiers verschonen en nachtvoedingen en de romantiek even op een lager pitje komt te staan, dan is dit een mooie herinnering om even op door te kunnen.

Kortom, een babymoon kan heel nuttig zijn in de aanloop naar het ouderschap. Het gaat er niet om waar je heen gaat, maar hoe je ervoor kiest om die tijd door te brengen. Zelfs als je thuisblijft kun je gewoon doen alsof je op vakantie bent. Plan leuke uitjes met z’n tweeën, ga lekker uit eten en zorg voor ontspanning. Zo maak je er ook thuis een relaxte tijd van.

Meer lezen over ouderschap? Volg de ontwikkeling van je zwangerschap of kind met onze wekelijkse updates in je mailbox. Schrijf je nu in op www.oudersvannu.nl/groeikalender

Ouders van NuGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden