Stranger Things Beeld Brunopress
Stranger ThingsBeeld Brunopress

TV troubles: déze topseries lopen vertraging op - zit jouw fave er tussen?

Hollywood is in rep en roer. Vorige week legden alle scenarioschrijvers het werk neer en besloten leden van de Writers Guild of America (WGA) te staken. Deze schrijversstaking heeft enorme gevolgen voor de entertainmentindustrie én jouw favoriete shows. Bij de volgende hitseries is er op de pauzeknop gedrukt.

Wanneer verschijnen ze weer op de buis?

Onderhandelen

Filmstudio’s en streamingdiensten zitten met het handen in het haar. De afgelopen dagen wordt er druk onderhandeld over de salarissen van de stakende scenarioschrijvers. Laptops en pennen worden verruild voor spanddoeken en protestborden.

Grofweg 11.000 schrijvers staken omdat ze meer loon willen en betere werkafspraken wat betreft vernieuwingen, zoals streamingdiensten. Wie sociale media in de gaten heeft gehouden, heeft de foto’s - en de bijbehorende grappige tweets - misschien voorbij zien komen.

De tekst gaat door onder de tweet.

Eerdere staking

Dit is niet de eerste keer dat de schrijvers het werk neerleggen. In 2007 en 2008 werd er ook gestaakt, waardoor verschillende series vertraging opliepen. Daarnaast werden er afleveringen geschrapt, waardoor de seizoenen een stuk korter waren. Denk bijvoorbeeld aan Desperate Housewives, Greys Anatomy en Gossip Girl.

No more Stranger Things?!

Vanwege de huidige stakingen lopen verschillende producties vertraging op en dat betekent dat je mogelijk extra lang moet wachten op het nieuwe seizoen van je favoriete shows. Welke series zijn per direct stilgelegd? Slecht nieuws voor fans van Stranger Things, The Handmaid's Tale en de nieuwe Game of Thrones spin-off. Deze lopen flinke vertraging op. De schrijvers en andere crewleden pakken het werk weer op wanneer er duidelijke afspraken zijn gemaakt.

De makers van Stranger Things, de gebroeders Duffer, kondigde op Twitter aan dat de camera’s voorlopig niet aangaan - tot er eerlijke afspraken worden gemaakt tussen de vakbond en de studio’s.

De tekst gaat door onder de tweet.

Game of Thrones spin-off en The Handmaid’s Tale

Ook George R.R. Martin, auteur van de Game of Thrones-boeken, kondigde aan dat het werk rondom de tweede Game of Thrones spin-off is stilgelegd. De spin-off, A Knight of Seven Kingdoms, werd vorige maand aangekondigd en de serie zou een belangrijke rol spelen voor streamingdienst Max (voorheen HBO Max).

De eerste Game of Thrones spin-off, House of The Dragon, loopt geen vertraging op volgens George. De scripts voor het tweede seizoen van de fantasyserie waren namelijk al af. “De schrijvers waren klaar, het is nu aan de regisseurs, cast, crew en natuurlijk de draken”, schrijft hij.

Aan persbureau Reuters vertelde een van schrijvers van de serie The Handmaid’s Tale dat de scripts van een handjevol afleveringen af zijn. Nieuwe scripts komen er voorlopig niet. Daarnaast is het is niet bekend of de opnames van het laatste seizoen vooralsnog plaatsvinden aan het einde van deze zomer.

Hopelijk worden er eerlijke afspraken gemaakt tussen de vakbond, de studio’s en de streamingdiensten. We willen allemaal genieten van onze favoriete shows, zolang de crewleden goed worden behandeld, natuurlijk.

Bron: NOS, De Telegraaf

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden