Succession poster Beeld HBO
Succession posterBeeld HBO

Streamen of skippen: ‘Succession’ is een heerlijk familiedrama vol dark humor, ruzie, en achterbaks gedrag

In ‘Streamen of skippen’ verdiepen we ons in de laatste trends op het gebied van film en tv. Denk aan een binge-waardige serie waar ie-de-reen het over heeft of een spraakmakende documentaire die je gezien móet hebben volgens je vrienden. Zijn deze films en series het waard om te streamen, of kun je ze beter skippen? We got you. Deze week kijken we naar de HBO-serie Succession.

De familie Roy: the people you love to hate.

Succession

Vorige week begon het vierde en laatste seizoen van de Amerikaanse hitserie Succession. Zender HBO staat bekend om zijn pareltjes zoalsGame of Thrones, The Last of Us, en Euphoria, maar ook om oudere programmas zoals The Sopranos, The Wire, en Sex and the City. En Succession hoort absoluut in dit rijtje thuis. Met 13 Emmys en vijf Golden Globes is de serie een absolute favorite van velen.

Vanaf 2018 houdt de satirische dramaserie kijkers in hun greep. Deze zwarte komedie speelt zich af in New York en volgt het leven van de steenrijke familie Roy. Billionair Logan Roy, gespeeld door Brian Cox, is de CEO van het mediaconglomeraat Waystar Royco en geeft meer om zijn empire en vette bankrekening dan zijn vier kinderen: Connor, Kendall, Roman en Siobhan.

Wanneer uitkomt dat de gezondheid van Logan verslechtert, moet er een opvolger worden gekozen. Het viertal gaat op een komische en kille manier de strijd met elkaar aan om meer macht te verkrijgen binnen het familiebedrijf — niet wetende dat hun vader ze tegen elkaar uitspeelt. Uh oh...

Assholes all around

De sympathie is ver te zoeken tijdens een gemiddelde Sucession-aflevering. Zowel Kendall, Roman als Siohban (nickname:‘Shiv’) doen een gooi naar de CEO-positie en dat zorgt voor spanning, ruzie, en heel veel sensatie. Alle personages zijn stuk voor stuk enorme assholes die allerlei geniepige en achterbakse praktijken uithalen. En, ja, dat is smullen.

Maar waar komt dat gedrag vandaan? Jeugdtrauma's, of course. Logans kinderen zoeken ondanks alles wat ze hebben meegemaakt bevestiging bij hun vader en snakken naar de liefde die ze nooit hebben ontvangen. Uiteindelijk draait de serie om meer dan alleen geld en macht.

De Roys laten een spoor van vernieling achter door allerlei zelfsaboterende acties die je met gemak kan relateren aan hun jeugd. Ze verlangen naar controle maar komen er algauw achter dat deze controle slechts een illusie is. Vader Logan is de puppet master die de touwtjes in handen heeft en dat wordt keer op keer duidelijk.

In the end zijn er ook genoeg hilarische momenten die voor een schaterlach zorgen. Tussen alle drama door, zijn de gevatte oneliners enorm memorable en zetten de acteurs krachtige performances neer die je écht raken. Kortom: Succession is niet voor niets een succces en het streamen waard!

Eindoordeel: 🍿 🍿 🍿 🍿

Bekijk hieronder de trailer van seizoen één.

Bron: HBO

Charisse StoffelsHBO

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden